En Sıcak Konular

Bakan Kavaf aileleri uyardı, kadınlara hedef gösterdi

26 Temmuz 2009 21:14 tsi
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı S. Aliye Kavaf, kadınlar için siyasette gidebilecekleri son çizgiyi belirlerken ailelere çizgi film uyarısında bulundu.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, artık kadınların da aktif siyaset içerisinde yer aldıklarını ve bu sayının her geçen gün aratacağını belirterek, ''Türk kadını, siyasete de talip. Bundan sonra seçimle gelinebilen bütün noktalara kadınlar da aday'' dedi.

Selma Aliye KAVAF Kanal 24 Televizyonu'nda canlı yayınlanan Yaşar Taşkın KOÇ'un hazırlayıp sunduğu "Ankara Masası" programına katılarak bakanlık çalışmaları ile gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Kadının toplumdaki yerinin güçlendirilmesi ve aktif siyasette daha çok yer alması gerektiğini belirten Kavaf, Denizli'nin ilk kadın milletvekili olduğunu, partisinin Kadın Kolları Başkanlığı görevini yaptığını anımsattı.

Kavaf, ''AK Parti Grup Başkanvekili galiba kadın olacak'' sözleri üzerine, şöyle konuştu:

''İnşallah. Olmaması için bir sebep yok. Aslında, kadınlar geçmişte aktif siyaset alanını erkeklere bırakıp, kendilerini daha pratik, lojistik destekleyici faaliyetlerde bulunmuşlar. ama bu kadınların siyasi bir görüşü olmadığı ya da aktif siyasette olmak istemediği anlamına asla gelmez. Belki böyle bir zemin oluşturulamadığı için, fırsatlar tanınmadığı için aktif siyasetin içerisinde olmamışlardır.

Erkekler uzun yıllardır bu alanda yer aldıkları için tecrübe ve dayanıklığa kavuşmuşlar. Biz de teşkilatlarımızı bir siyaset okulu gibi çalıştıralım ve kadınlarımız bu süreçte, bilgi, birikim ve dayanıklılık kazınsın. Teşkilatın içerisinden seçimle gelinebilen yerlere aday olusun. Bunda başarılı olduk. Şu anda bizim 30 tane milletvekilimiz var. Bunların 20 tanesi teşkilattan gelen arkadaşlarımız. Türk kadını, siyasete de talip, kesinlikle. Ben, sayının geometrik olarak artacağını düşünüyorum. Bundan sonra seçimle gelinebilen bütün noktalara kadınlar da aday.''

-''MARDİN'DE YAŞANAN OLAY TALİHSİZLİK''-

Geçtiğimiz aylarda Mardin'de yaşanan silahlı saldırının ardından bölgedeki son durum hakkında bilgi veren Kavaf, Mardin'in dil, din ve kültür mozaiği bir kent olduğunu, insanların bunu sindirerek yıllardır barış, hoşgörü içerisindeki yaşadığını söyledi.

Kavaf, terörün en yoğun olduğu dönemlerde bölgede bu tür olayların çok sık görülmediğini dile getirerek, ''Din, dil anlamındaki çeşitliliğe rağmen Mardin, çatışmaların yaşanmadığı çok ender alanlardan birisidir. Onun için orada yaşanan olayı talihsizlik olarak değerlendiriyorum. İşin adli ve idari soruşturma kısmı devam ediyor. Bizim, oradaki sorumluluğumuz, orada yaşayan ya da ayrılmak zorunda kalan vatandaşlarımızın, bundan sonraki hayatlarında uyum süreçlerini kolaylaştırmaktır'' diye konuştu.

Bu kapsamda köyde kalanlar için köye bir okul yaptırıldığını, rehabilitasyon hizmetlerinin verildiğini anlatan Kavaf, ''Mardin'de hayat büyük ölçüde normale dönmüş. Bu sevindirici bir şey'' dedi.

''Bölgede tekrar bir kan davası çatışması olabilir mi? Buna yönelik bir tedbir alındı mı?'' şeklindeki soru üzerine Kavaf, şunları söyledi:

''Aradan 3 ay geçmesine rağmen hala sosyal çalışmacılarımız ve psikologlarımızı bölgede bulunduruyoruz. Hukuk devletinde yaşıyoruz. İnsanların kendi aralarındaki problemleri hukuki kanallardan çözmeyi öğrenmesi gerekiyor. Hiç kimse, kendi hukukuna göre çözüm üretemez, sürekli olarak bu telkin ediliyor. Bu zihinsel gelişimi ve değişimi gerçekleştirmek zorundayız.

Buradaki insanların çocukları okula gidiyor, kendileri şehre iniyor. Bulundukları, yerleştikleri mekanı güvenlik koridoru altına alabilirsiniz ama herkesin başına bir güvenlikçi koyamazsınız. Önemli olan bu değişimi gerçekleştirmek. Problemlerini mutlaka hukuki yoldan çözümlemeyi öğrenecekler.''

-''ÇİZGİ FİLMLERDE İNANILMAZ ŞİDDET VAR''-

Basın yayın organlarında da sıkça yer alan şiddet olaylarına ilişkin olarak da toplumlarda şiddet eğiliminin zaman zaman artıp, azalabildiğini belirten Kavaf, şöyle devam etti:

''Rakamlara baktığımızda eskisine göre şiddet olaylarıyla karşılaştığımızı söyleyemiyoruz ama haberler yoğunlaştığında şiddet olayları artıyormuş gibi görünüyor. Olumlu rol modellere ihtiyaç var, bunlar da gündeme gelmeli.

Çizgi filmlerde inanılmaz bir şiddet var, şiddeti özendiriyor. Çocuklarımız, günde 5-6 saat bunları seyrediyor. Böylece şiddete eğilim noktasında alt yapı oluşuyor. Bu nedenle, anne babaların da duyarlılık göstermesi gerekiyor. Televizyon programlarının yayınlanmadan önce psikolog ve sosyologların değerlendirmesinden geçmeli.''

Selma Aliye Kavaf, iş adamı Halis Toprak'ın 17 yaşındaki bir kızla evlenmesine yönelik tartışmaların hatırlatılması üzerine de aile kavramının çok önemli olduğunu söyledi.

''Güçlü bir aile yapısını oluştururken, bireyler arasında denklik olması gerektiğini düşünüyorum'' diyen Kavaf, ''Bu benim kişisel fikrim, ancak bu denklik sağlanabilirse ailenin güçlü olma şansı vardır'' dedi.



Bu haber 679 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,294 µs