Kürt sorunu iddiası | " /> Kürt sorunu iddiası | "/>

En Sıcak Konular

Sarıgül'ün Kürt sorunu iddiası

26 Temmuz 2009 20:20 tsi
Sarıgül'ün Kürt sorunu iddiası 'Türkiye Değişim Hareketi' adı altında bir oluşum içerisinde olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül gezilerini sürdürüyor. Elazığ'da taraftarlarıyla buluşan Sarıgül, Kürt sorunuyla ilgili hayli iddialı sözler sarf etti.

Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül Elazığ'a gitti. Binlerce vatandaş Sarıgül'e sevgi gösterisinde bulundu. Türkiye Değişim Hareketi lideri, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Türkiye'de nehirler, ırmaklar, bolluk ve bereket var. İnsanlarımız bu bolluk içerisinde neden yokluk çekiyorlar ? Buna çare olmak için dolaşıyorum." dedi.

ELAZIĞ'A GİTTİ

Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, başlattığı Türkiye Değişim Hareketi'ni anlatmak ve parti teşkilatlandırma çalışmalarını yürütmek amacıyla özel bir uçakla Elazığ'a geldi.

Havaalanı toplantı salonunda, Türkiye Değişim Hareketi'ni anlatan Sarıgül, gittiği her yerde şikâyetlerle karşılaştıklarını ifade ederek, "Ben ülkemi kötülemek için değil sorunlara, şikâyetlere çözüm bulmak, derman olmak için dolaşıyorum. Türkiye'de nehirler, ırmaklar, bolluk ve bereket var. İnsanlarımız bu bolluk içerisinde neden yokluk çekiyorlar ? Buna çare olmak için dolaşıyorum." dedi.

YAPAY GÜNDEMDEN YAKINDI

Türkiye Değişim Hareketi'nin inançlara saygı için, demokrasiyi sağlamak için, esnaflar için ve işsizler için var olduğunu kaydeden Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin zengin bir ülke olduğunu ve bu zenginliklerin hakça paylaşılacağını vurguladı. Ankara'nın gündeminin başka, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun gündeminin başka olduğunu savunan Sarıgül, yapay gündemlerle insanları meşgul etmenin anlamsız olduğunu kaydetti.

Kendi oluşumlarında kadın ve gençlerin yoğun olacağını da belirten Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, "Toplumun yarısından fazlası kadın ve gençlerden oluşuyor. Gençlerin ve kadınların olmadığı bir siyasi anlayış düşünülemez." şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, Kürt açılımıyla alakalı sorusu üzerine Sarıgül, "Lazlar, Çerkezler, Gürcüler, Kürtler bizim. Kürtler üzerinden siyaset yapmayın. Ulusal meseleler üzerinden siyaset yapılmaz, oy peşinde olunamaz. Bu meseleyi Türkiye Değişim Hareketi'nden başka kimse çözemez." diye konuştu.

TÜRKİYE DEĞİŞİM HAREKETİ'NİN İLK BELEDİYESİ YAZIKONAK

Havaalanından konvoyla Yazıkonak belediye binasına geçen Mustafa Sarıgül, Yazıkonak Belediye Başkanı Fikret Sertkaya ile görüştü. Daha sonra belediye önünde toplanan vatandaşlara seslenen Sarıgül, Anamuhalefet partisi lideri Deniz Baykal'ı eleştirdi. Uzun yıllar siyaset yapan Baykal'ın artık siyaset yolunun önünü açması gerektiğini dile getirdi. Buradan Türkiye Değişim Hareketi'nin ilk il binasını ziyaret için şehir merkezine giden Sarıgül, Elazığ'daki il binasının Türkiye'deki ilk il binası olduğunu söyledi. Yazıkonak Belediye Başkanı Fikret Sertkaya da Türkiye Değişim Hareketi partileştiğinde, ilk belediyesinin Yazıkonak Belediyesi olacağını söyledi.

cihan



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,873 µs