En Sıcak Konular

BBP Yazıcıoğlu'nun ölümünü araştıracak

26 Temmuz 2009 17:08 tsi
Büyük Birlik Partisi ( BBP), genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlunun helikopter kazasına kurban gitmesi olayının üzerindeki sis perdesini aralamak için yeni bir çalışma başlatıyor.

BBP yönetimi, 9 Ağustos'ta, kazanın meydana geldiği Keş dağında 'Hasret Kurultayı' düzenleyecek.
 
BBP, yeni elde ettikleri bilgi ve belgeleri, Türkiye'nin dört bir yanından gelecek olan partililerle birlikte kamuoyuna açıklayacak. BBP, böylelikle merhum Yazıcıoğlu'nun hukuku üzerinden Türkiye'deki ezberi bozmayı hedefliyor.
 
"EZBERLERİ BOZACAĞIZ"
 
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, çeşitli gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Eskişehir'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Topçu, genel başkanları Yazıcıoğlu ve arkadaşlarını kaybettikleri üzücü kazanın yaşandığı Keş dağlarında, 9 Ağustos'ta 'Hasret Kurultayı' düzenleyeceklerini söyledi. "Burada ebedi istiratgahına uğurladığımız merhum genel başkanımızın hukuku üzerinden, Türkiye'deki mevcut ezberi bozacağız." diyen Topçu, Keş dağlarında Türk milletinin hukukunu kurtarma mücadelesini başlatacaklarını kaydetti.
Topçu, 9 Ağustos'ta ülkenin iyi ve güzel insanlarını Keş dağlarında buluşmaya davet ettiklerini belirtti. Topçu, "Ülkenin karanlıklarını geride bırakacağız. Toplum vicdanının önünde üzücü olayla ilgili yeni elde ettiğimiz bilgi ve belgeleri bu halk kurultayında açıklayacağız. Türkiye'de bir ezber var. Onu burada halkla bozacağız." dedi.
 
Helikopter kazasıyla ilgili olarak Başbakanlık Denetleme Kurulu, Teftiş Kurulu ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekete geçirilmesi gerektiğini ifade eden Topçu, şöyle dedi: "Çünkü buradaki araştırmaları onlar yaptı. Özellikle buraya ilk giden TSK oldu. TSK, yaptığı araştırmaları açıklamalı. Merhum başkanımız ve arkadaşlarının hukuku üzerinden milletin hukukunu bu kurultayda kurtaracağız. Bu olay her safhasıyla aydınlanmak zorunda. Şimdi artık milletin karanlığı aydınlanacak."
 
KÜRT SORUNU MESELESİ AB BAKIŞIDIR
 
Konuşmasında, "Kürt sorununun çözümü" konusuna da değinen Topçu, "PKK terörünü bir dönem bu milletin başına musallat edenler, meseleyi bugüne getirenler, şimdi bas bas bağırıyor. Kürt sorunu meselesi Atlantik ötesi, AB'nin bakışıdır. Bu bakış bizim için doğru bir bakış değildir. Doğru adımlar atılmalıdır" diye konuştu.
 
Türkiye'de Kürt sorunu olmadığına işaret eden Topçu, şöyle devam etti: "Türkiye de Hasanla Haso'nun arasında herhangi bir sorun yoktur. Türkiye'deki asıl sorun, bu sorunu var gibi ortaya atanlardır. Apo'nun dosyasını Başbakanlıkta, orda, burada saklayanlar, şimdi bas bas bağırıyor. Yahu niye bağırıyorsunuz. Zaten bunu sorun haline getiren, sorun yapanlar sizsiniz. Geçmişte bazı bölgelerde insanları öldürttünüz, kötü muamele uyguladınız, baskı yaptınız. Şimdi siz bağıracağınıza gidin o bölgenin insanları ile çözün. Oralara yatırım yapın, işsizliği giderin, insanları kucaklayın, ayrımcılıktan kaçının, biriz, birlikteyiz deyin."
 
HALK ARASINDA SORUN YOK
 
Halklar arasında herhangi bir sorun olmadığını dile getiren Topçu, "Bakın halkta sorun yok. Sorun sizde, siyasilerde, muhalefette, yöneticilerde. Şimdi kalkıyorsunuz (ya öyledir böyledir), yahu etmeyin bu bedbahtlıktır, gaflettir. Bizler halklar olarak ay yıldızlı bayrağın altında birlikte yaşamaya hazırız. İnsanlar olarak bizlerin arasında sorun, sıkıntı yok. Sorun, bu sorunu oluşturan sizlersiniz. Kimsenin, ülkenin bu güzel ebrusunu bozmaya hakkı yoktur ve bozamayacaktır. Kimse boşuna uğraşmasın" açıklamasını yaptı.
 
KATSAYI HAKSIZLIĞI KALDIRAN HERKESE TEŞEKKÜRLER
 
YÖK'ün, meslek liselilerin önündeki kat sayı adaletsizliğini kaldırmasını da olumlu bulduklarını ve desteklediklerini ifade eden Topçu, sözlerine şöyle devam etti: "Bakın, insanı, insafı, hukuku olmayan antidemokratik bir katsayı uygulaması vardı. 11 yıldır gençlerimiz bu uygulamanın azabını çekti, sıkıntısını yaşadı. YÖK şimdi bu haksızlığı adaletsizliği kaldırdı. Biz bu haksızlığa karşıydık. Merhum genel başkanımız Yazıcıoğlu da bu konuda Meclis'e çok kez önerge verdi. Ama sonuç çıkmadı. Şimdi içimiz ve vicdanımız rahat. Haksızlığın kaldırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ama tabi sadece bu yeterli değil. Eğitimdeki fiziki eşitsizlikler de kaldırılmalı. Ağrıdaki bir çocuğumuz ile Eskişehir'deki bir çocuğumuzun okuduğu okulun fiziki, eğitim ve ortam şartları aynı güzellikte olmalı. Devlet, üzerine düşeni bundan sonra fazlasıyla yapmalı. Eğitimde kalite artırılmalı."

cihan



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,113 µs