En Sıcak Konular

'Bu halk senin kafanı keser'

26 Temmuz 2009 15:10 tsi
DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır Başbakan Erdoğan'a ağır eleştirilerde bulundu.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde 5. Kuzu Kırpma Kültür Sanat ve Yayla Festivali yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla başladı. Festival yürüyüşüne katılan DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, ''Erdoğan sürekli 'Söz ola kese başı' diyor. Eğer sen de bu halka verdiğin sözü tutmazsan bu halk da senin kafanı keser" dedi.

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde 5. Kuzu Kırpma Kültür Sanat ve Yayla Festivali yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla yürüyüşle başladı. Festival yürüyüşüne, DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, DTP Şırnak İl Başkanı Selim Bayar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş sırasında sarı, kırmızı ve yeşil renklerde flamalar taşınırken, sık sık "PKK halktır halk burada" sloganları atıldı. Ardından festival alanına yoğun güvenlik önlemleri altında tırmandı. Vatandaşlar ile birlikte Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çeken DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Kürt halkının binlerce yıllık gelenek ve kültürlerini bugüne zor şartlarda bu güne taşıdığını söyledi. Bayındır "PKK lideri Abdullah Öcalan 15 Ağustos'ta barışın sağlanması için bir adım atacaktır. Herkesin bunu beklemesini istiyoruz" diye konuştu.

Bayındır, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kürt sorunun çözümü için Beyaz Saray'a gidiyor. Gelsin bizim yanımıza hemen sorunu çözelim. Barış için halkın iradesini tanımak zorundalar. Erdoğan sürekli olarak, 'Söz ola kese başı' diyor. Eğer sen de bu halka verdiğin sözü tutmazsan bu halk da senin kafanı keser" dedi. Herkesin aklı selim davranması gerektiğine değinen Bayındır, "Devlet halkın iradesini ele geçirmek için komplolar üretiyor. Ancak halkın iradesi hiçbir zaman devlete teslim olmamıştır. 15 Ağustos barışın temeli atılmış olacaktır" şeklinde konuştu.

haberturk



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,698 µs