En Sıcak Konular

Hakan Şükür'den Rijkaard yorumu

26 Temmuz 2009 14:06 tsi
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde ailesiyle birlikte tatil yapan eski milli futbolcu Hakan Şükür, bu yıl lig maçlarının çok zorlu geçeceğini, ancak Galatasaray'ın Rijkaard yönetiminde zirveye oturacağını söyledi.

Eşi Beyda Şükür ve üç çocuğu ile Bodrum'un Göltürkbükü Beldesi'ndeki villasında tatilini geçiren Hakan Şükür, orta kulak rahatsızlığı nedeniyle ameliyattan yeni çıktığını ve doktorunun denize girmeyi yasakladığını belirtti, "Bodrum'a aşığım ancak bu yıl denize giremeyeceğim. Bol bol dinleniyorum. Çocuklarımla vakit geçiriyorum" dedi.

Antik tiyatrodaki Ajda Pekkan konseri sonrası, hayranlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çektirip imza dağıtan Şükür, futbol gündemine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

"ANADOLU TAKIMLARI FIRTINALAR YARATACAK"

Şükür, ligin artık hiçbir zaman eskisi gibi olmayacağını belirterek, "Sivas'ın ardından gelen Anadolu takımları ligin zirvesinde fırtınalar yaratacak. Ligde çok farklı takımlar çok farklı yerlerde olabilir. Sivas herkese büyük bir ivme kazandırdı, herkesin kafasına farklı düşünceler getirdi. Bülent Uygun bunu yarattı ve şimdi her teknik direktörün kafasında `bende yapabilirim' düşüncesi yerleşti. Ve bu düşüncenin Türk futboluna çok şey katacağına inanıyorum. Bu ülke futbolu adına da önemli bir gelişme olacak" dedi.

"BÜYÜK TAKIMLARIN İŞİ ZOR"

Büyük takımların bu sezon işinin çok zor olduğunu, durumun farkında oldukları içinde milyon dolarları bastırıp önemli transferlere imza atmaya başladıklarını savunan Şükür, "Çünkü takımlar birçok çok cephede savaş verecekler. Özellikle D Smart'ın yayınlayacağı UEFA Avpura Ligi maçlarında Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un önemli başarılar kazanacaklarına inanıyorum. Bu da Türk futbolunun önünü açacak. Anadolu takımları ile birlikte onları zorlayan takımlarla ligde ve uluslararası arenade mücadele daha zevkli olurken, takımlar hem tecrübe hem de para kazanacak. Bu nedenle bu yıla çok umutla bakıyorum. Geçen sene çekişmeli olsa da futbol adına çok büyük keyif almadık. Ama bu sene hem çekişme hem keyfi alacağımız maçlar umuyorum" diye konuştu.

"GALATASARAY'IN SIKINTILARI NORMAL"

Hakan Şükür, Galatasaray'ın oynadığı ve tur atladığı maçlarda sıkıntılı durumlara düşmesinin doğal oluğunu belirtirken şunları söyledi:

"Bence bu tip sıkıntılar normal karşılanmalı, takım için karar vermekte acele edilmemeli. Havalar çok sıcak, sezona erken başlanması bu sıkıntıları getirebilir, bu gelecek için ölçü olamaz. Takımlar zorlanabilir, oynadıkları rakip de çok güçlüydü ve onlar sezonu çok önceden açtıkları için Galatasaray'ı zorladılar. Ancak büyük takım olmak böyle bir şey, tecrübe ile turu geçebiliyorsunuz. Kaza olmadan bu turun geçilmesi sevindirici. Galatasaray'ın bundan sonra artarak devam eden bir performans çizgisi yakalayacağına inanıyorum. Rijkaard kendini kanıtlamış iyi bir antrenör. Rijkaard ve ekibinin en büyük avantajı geçen yılki takımın başarısızlığı ve ligi 5. olarak bitirmeleri. Bu ölçü, bu yıl sporcuların daha farklı bir sorumluluk alacaklarını gösteriyor. Rijkaard kariyeri ve bilgisi ile bu takıma çok yararlı olacağına inanıyorum. Galatasaray bu yıl Rijkaard ile zirveye oturur. Transferlerde çok önemli oyuncular alındı. Lincoln'ün ayrılması takımda çok olumlu bir rüzgar estirecektir. Lincoln çok iyi bir futbolcu olmasına karşılık zaman zaman takımın moralini bozan, camianın sabrını taşıyan tavırları bu kararların alınmasına neden oldu. Ayrıca Galatasaray'ın yaptığı transferler gerçekten yerinde yapılmıştır."

"HAKEMLERİN DE İŞİ ZOR OLACAK"

Geçen yıl Fenerbahçe ve Galatasaray'ın ligin zirvesinden çabuk kopmasından dolayı hakemlerin son haftalarda büyük sıkıntı yaşamadıklarını dile getiren Şükür, "Unutulmamalıki onlar da insan. Sürekli baskı altındalar. Türkiye'de hakemler futbolcudan daha çok stres altında maça çıkıyor. Bunları bırakıp her iki tarafın, yöneticilerin, sporcuların hakemlere güvenmesi şart. Türk hakemleri son yıllarda büyük başarılar elde etti. Hakemlere yapılan eleştirilerin dozu iyi ayarlanmalı, geçen yılın ikinci yarısı çok iyiydi. Ama bu yıl hakemlerin işi çok zor olacak. Umarım bitirdiğimiz sezonun ikinci yarısında başarılı performans sergileyen hakemlerimiz yeni sezondada bu başarılarını sürdürür, iyi maç yönetimi kaliteyi getirir" dedi.
 
hurriyet



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,882 µs