En Sıcak Konular

Halis Ağa'ya balayı şoku

26 Temmuz 2009 10:10 tsi
17 yaşındaki kızla evlenerek kamuoyunun büyük tepkisini çeken Halis Toprak'a balayı şoku...

17 yaşındaki Nazlıcan Tağızade ile evlendiği için kamuoyunun tepkisini çeken Halis Toprak’a bir şok da TMSF’den geldi. TMSF, protokole uymadığı gerekçesi ile Toprak’a ait 2 şirketin yönetimini devraldı, 22 şirket için de haciz işlemi başlattı. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bir süre önce 17 yaşındaki Nazlıcan Tağızade’ ile evlenen 71 yaşındaki Halis Toprak’ın iki şirketinin yönetimine el koydu.

Yaptığı evlilikle kamuoyunun tepkisini çeken ve 2 Ağustos’ta Paris’e balayına çıkacak olan Halis Toprak’ın protokol hükümlerini yerine getirmemesi nedeniyle TMSF Toprak Grubu’na yönelik yasal takip süreçlerini hızlandırma kararı aldı. TMSF’den yapılan açıklamada, eski Toprakbank hakim ortağı Toprak Grubu’nun TMSF’ye olan borçlarının tasfiyesi amacıyla imzalanan 18 Aralık 2004 tarihli protokol ve 6 Şubat 2008 tarihli ek protokolün hükümlerinin yerine getirilmediği hatırlatıldı. Açıklamada, ilgili kanunlardaki yetkilere atıf yapılarak, şu bilgiler verildi:

22 ŞİRKETE HACİZ

 “Grubun tüm şirketlerinde haciz işlemleri başlatılırken, iki şirketin de yönetim ve denetimleri Fon’a geçti. Toprak Grubu’na dahil Toprak İnşaat ve Toprak Seniteri’nin temettü hariç ortaklık haklarıyla yönetim ve denetimleri Fon tarafından devir alınmıştır. Ayrıca, bugün (dün) sabah itibariyle yaklaşık 80 kişilik TMSF uzmanları İstanbul, Eskişehir, Bilecik, Aydın ve Kars illerindeki 12 farklı noktada yerleşik bulunan Gruba bağlı 22 şirkete haciz işlemleri başlattı.” TMSF kısa süre önce de, Toprak Grubu’na ait Arslanlı Köşk ve Toprak Center’ı satmıştı.

TOPRAK’TAN İSYAN

Bu arada, Toprak Holding, TMSF’nin el koyma ve haciz işlemlerine isyan etti. Toprak Holding’ten yapılan açıklamada, Danıştay’da yürütmeyi durdurma talebiyle devam eden davalara rağmen TMSF’nin iki şirkete “hukuksuz bir şekilde” el koyduğu iddia edildi. Açıklamada, “TMSF bütün yatırımını sanayi tesislerine yapmış olan Toprak Grubu’nu adeta cezalandırıyor” denildi.

bugün



Bu haber 626 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,144 µs