En Sıcak Konular

Tümgeneralin istifa gerekçesi belli oldu

26 Temmuz 2009 10:04 tsi
Tümgeneralin istifa gerekçesi belli oldu  
Havacı Tümgeneral Levent Türkmen'in şok istifasının altından, uyuşturucu kuryesi bir kadınla ilişkisi çıktı. İşte şok istifanın ayrıntıları...

Narkotik polisinin takibe aldığı uyuşturucu kuryesi ile otel odasında basılan Türkmen, olay TSK'ya bildirilince istifa etmek zorunda kaldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden üç ay önce istifa eden 1. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Hüseyin Levent Türkmen'nin Narkotik polisi tarafından otel odasında uyuşturucu kuryesi sevgilisiyle basıldığı ortaya çıktı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda geleceği parlak generaller arasında gösterilen Türkmen, olay askeri savcılığa bildirilince istifa etmek zorunda kaldı. Alınan bilgiye göre olay şöyle gelişti:

TAKİP İTALYA'DA BAŞLADI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hakkında 'Kırmızı Bülten' çıkardığı uyuşturucu kuryesi kadının, İtalya'da bulunduğu tespit edildi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği dedektifleri yanında yüklü miktarda uyuşturucu ile Türkiye'ye giriş yapan kadını, bağlantılarını ortaya çıkarmak için Ankara'ya kadar adım adım izledi. Uyuşturucu kuryesi, Çankaya'da bir otele yerleşince polis operasyon için düğmeye bastı. OTELE ŞAFAK BASKINI Ekipler şafak vakti uyuşturucu kuryesi kadının otel odasına baskını düzenledi. Baskında, 1. Hava Taktik Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Levent Türkmen ile sevgilisi gözaltına alındı. Polisi gördüğünde tedirgin olan Türkmen, polise kimliğini gizledi. Polis otel odasında yaptığı aramada uyuşturucu maddede ele geçirdiği kaydedildi. Baskının ardından tümgeneral Türkmen ile sevgilisi sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü Narkotik Bürosu'na getirildi.

KİMLİĞİNİ GÖREVİNİ EMNİYET'TE AÇIKLADI

Gözaltına alındığında kimliğini gizleyen Tümgeneral Türkmen, Emniyet'te polislere gerçek adını açıkladı ve 1. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'nda görevli olduğunu söyledi. Türkmen, olayın askeri makamlara haber verilmesini istedi. Bunun üzerine polis olayı askeri makamlara iletti. Tümgeneral Türkmen polis tarafından askeri makamlara teslim edildi. Sevgilisiyle yakalanan Türkmen, hakkında askeri savcılık soruşturma başlatında görevinden istifa etti. Türkmen'in sevgilisinin de evli olduğu öğrenildi.

ODADA 10 KG UYUŞTURUCU

İnterpol tarafından 'Kırmızı Bülten'le aranan uyuşturucu kuryesi kadının kaldığı otel odasını didik didik arayan polis ekipleri 10 kg uyuşturucu ele geçirdi. Hava Kuvvetleri'nde önü açık başarılı bir subay olarak tanınan Tümgeneral Türkmen'e 'kadın tuzağı' kurulmuş olabileceği de ileri sürüldü.

İki şok istifaya kişisel gerekçe

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda, 4 Mayıs 2009'da iki tümgeneralin beklenmedik istifaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Tümgeneral Levent Türkmen, 1. Hava Kuvveti Komutan Yardımcılığı görevinden ayrılarak emekliliğini isterken, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral Sinan Şanlı da istifa etmişti. Tümgeneral Türkmen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) kendi irade ve isteğiyle ayrıldığını açıklamıştı. Türkmen, 'Mensubu olmaktan gurur duyduğum TSK'dan kendi irade ve isteğimle ayrıldım. Tek taraflı bu kararımda komutanlarımın hiçbir telkin ve teklifi olmamıştır' demişti. Hava Harp Okulu Komutanlığı görevinden ayrılan Tümgeneral Sinan Şanlı ise 'Tamamen şahsi kararıla görevimden ayrıldığını” söylemişti. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ise şok istifalarla ilgili 'Kişisel nedenler' demişti.

Yeni Şafak



Bu haber 716 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,101 µs