En Sıcak Konular

Kimler gidicek, kimler gelecek?

26 Temmuz 2009 09:57 tsi
Kimler gidicek, kimler gelecek? YAŞ heyecanı başladı. İki kuvvet komutanı ile bir ordu komutanı emekliye ayrılıyor. 35’e yakın general ve amiral terfi bekliyor. 45 albay ise general ve amirlliğe yükselecek...

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), 1-4 Ağustos tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin terfi ve emeklilik durumları ile gündemdeki diğer konuları değerlendirmek üzere toplanacak. Hava ve Deniz Kuvvetleri  ile 1. Ordu Komutanları bu yıl emekliye ayrılacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık ise bulundukları görevleri bir yıl daha sürdürecekler.

3 KOMUTAN EMEKLİ OLUYOR

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile 1. Ordu Komutanı Ergin Saygun emekliye ayrılacak. Oramiral Ataç’ın yerine Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in, Orgeneral Babaoğlu’nun yerine Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay’ın, Orgeneral Saygun’un yerine de Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız’ın atanması bekleniyor.

HAVA’DA GOLFÇÜ PAŞA DEĞİŞİMİ

Hava Kuvvetleri’ndeki görev değişimi iki komutanın benzerliklerini de gündeme getirdi. Aktütün saldırısı olduğu sırada golf oynadığı için eleştirilen Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Babaoğlu’ndan görevi devralması beklenen Orgeneral Aksay da bir golf meraklısı. Hatta Orgeneral Aksay’ın golfte Orgeneral babaoğlu’ndan daha iyi olduğu belirtiliyor. Orgeneral Babaoğlu, eleştirildiği golf turnuvasında 9. olurken, Orgeneral Aksay 5. olmuştu.

35 GENERAL VE AMİRAL TERFİ BEKLİYOR

YAŞ toplantısında Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’nde boşalan kadrolar nedeniyle bir koramiral ile iki korgeneral terfi ederek orgeneral olacak. 35’e yakın general ve amiralin bir üst rütbeye terfi etmesi beklenen Şura’da general ve amiralliğe yükselecek albayların durumları görüşülecek. TSK ile ilişikleri kesilecek personelin durumu ele alınacak.

2 orgeneral ile 1 oramiral geliyor

TSK’da bu yıl 2 korgenerel ve 1 koramiral terfi edecek. Hava Kuvvetleri’nde Orgeneral Babaoğlu, Kara Kuvvetleri’nde ise Orgeneral Saygun’dan boşalacak orgenerallik rütbesine iki korgeneral terfi ettirilecek. Deniz Kuvvetleri’nde ise Ataç’ın yerine 1 koramiral oramiralliğe terfi edecek.

Terfi bekleyen 45 albay arasında Çiçek de var

Bu yılki YAŞ toplantısında yaklaşık 45 albayın da general ve amiralliğe terfisi bekleniyor. Terfi bekleyen en tartışmalı isim ise, İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın altında imzası olduğu iddia edilen ve Ergenekon kapsamında tutuklanıp serbest bırakılan Albay Dursun Çiçek. Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz ile Hakim Rüstem Eryılmaz’ı HSYK’ya şikayet etmesiyle gündeme gelen Çiçek, 3 yıldır tuğamirallik için bekliyor.

EMEKLİLİĞİNİ İSTEYEBİLİR İDDİASI

Karargah’ın, Askeri Savcılığın hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verdiği Çiçek’i YAŞ’ta terfi listesine almasının şaşırtıcı olmayacağı ifade ediliyor. 2011’de görev süresini dolduracak olan Çiçek’in emekliliğini isteyebileceği de belirtiliyor. Çiçek, 2004’ten beri Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığı yapıyor.Ergenekon savcılarının Albay Çiçek ile eş zamanlı olarak sorguya çağırdığı diğer 7 albayın da terfi beklediği belirtiliyor.

SUİKAST PLANI VE İKİ ALBAY

İki oramirale suikast planladıkları iddiasıyla tutuklanan 5 teğmenle ilişkisi olduğu iddia edilen ve Ergenekon savcılarınca ifadeye çağrılan Kurmay abaylar O. Y. ile T. D’nin de terfi bekleyenler arasında bulunduğu belirtiliyor. Video paylaşım sitelerine düşen ve O.Y.’ye ait olduğu iddia edilen ses kaydında, hükümete ağır hakaretler yer alırken, Ergenekon’un intikamını alma sözü veriliyordu.

star



Bu haber 377 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,081 µs