Şok iddia: Ertosun biliyordu ! | " /> Şok iddia: Ertosun biliyordu ! | "/>

En Sıcak Konular

Şok iddia: Ertosun biliyordu !

26 Temmuz 2009 11:02 tsi
Şok iddia: Ertosun biliyordu ! 
Karagümrük çetesi üyesi Vedat Ergin, Duyar cinayetinin arkasında dönemin Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Ertosun’un olduğunu öne sürdü.

Ergenekon sanığı Engin Aydın ile görüntülenen ve son dakikada getirdiği ‘Ergenekon, KCK ve faili meçhul savcıları değiştirilsin’ teklifiyle HSYK çalışmalarını kilitleyen üye Ali Suat Ertosun ile ilgili iddialar sürüyor. Karagümrük çetesi üyesi Vedat Ergin, Sabancı suikasti sanığı Mustafa Duyar cinayetinin arkasındaki ismin HSYK üyesi ve dönemin Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürü Ertosun olduğunu öne sürdü.

‘DEVLET BİZE DUYAR’I ÖLDÜRTTÜ’

Vedat Ergin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdiği 26 sayfalık dilekçede, Uşak Cezaevi’ndeki isyan sırasında kardeşi Nuri Ergin’in uyuşturucu etkisi altında “Devlet bize Mustafa Duyar’ı öldürttü. Veli Küçük’e sorun” dediğini iddia etti. Vedat Ergin, Sabancı suikasti sanığı Mustafa Duyar ve Ertosun’un ilişkilerine yönelik de şok iddialarda bulundu. Ergin, savcılığa verdiği dilekçede şu ifadeleri kullandı:

“Mustafa Duyar’ı öldüren Sami Tokur kardeşim, o zamanlar Kırklareli Cezaevi’nde yanımdaydı. Aralarında Mustafa Duyar’ın da bulunduğu 8 kişiyle birlikte peş peşe Afyon Cezaevi’ne sevk edildi. Neticede Mustafa Duyar, Afyon Cezaevi’nde kardeşim Sami Tokur tarafından öldürüldü. Selçuk Parsadan ise yaralandı...”

Israrla bizi Uşak’ta tuttu

Ertosun’un, kendilerine yönelik suikastı bildiğini savunan Ergin, şu iddiada bulundu: İstanbul’da 40 davamız varken, bizi kiralığın bol olduğu Uşak Cezaevi’ne yolladı. Eskişehir Cezaevi’nde bize yapılan eylem ve Kartal Cezaevi’ndeki gelişmeler bilinirken, Ertosun beni ve abimi Uşak’tan yollamadı. Ertosun, Uşak Cezaevi’nde bize suikast yapılacağını biliyordu.

star



Bu haber 860 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,437 µs