şok iddia | " /> şok iddia | "/>

En Sıcak Konular

DTP'li belediyeler hakkında şok iddia

26 Temmuz 2009 09:38 tsi
DTP'li belediyeler hakkında şok iddia 
PKK gençleri nasıl tuzağa düşürüyor?

Belediyede kursa alınan gençler eğitilip PKK'ya gönderilmiş
 
Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede KCK üyelerinin kendi aralarında yaptıkları konuşmada; başta kızlar olmak üzere gençlere eğitim verilmesi ve ilgilenilmesi gerektiği belirtiliyor. Terör örgütü PKK'nın şehir yapılanmasına (KCK) yönelik Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede gençlerin örgütün tuzağına nasıl düşürüldüğü detaylarıyla anlatılıyor.

İddianameye göre, DTP'li belediye ve sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştirdiği kültür sanat etkinliklerine katılan gençler, KCK kanalıyla terör örgütünün silahlı kanadı HPG'ye dahil edilmiş. Partinin İzmir gençlik örgütünde görevlendirilen öğrenciler ise uzun süre terör eylemi yapmadıkları gerekçesiyle dağda görevlendirilerek cezalandırılmış. Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 212 sayfalık iddianamede sanıklar hakkında 10 ile 59 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Yasal yollarla gerçekleşen teknik takip ve sanıklar arasındaki telefon konuşmaları dahil bütün delilleri iddianamede toplayan savcılık, önemli bilgilere yer veriyor. Telefon görüşmelerinde KCK üyelerinin kendi aralarında yaptıkları konuşmada; başta kızlar olmak üzere gençlere eğitim verilmesi ve ilgilenilmesi gerektiği, bunların içerisinden 30-40 kişinin 'gerilla' (dağ kadrosuna) olarak gönderilmemesi halinde ise bu faaliyetlerin başarısız sayılacağı belirtiliyor. İddianamede yer alan Ünal Ahmet Çelen ve Çimen Işık'ın yaptığı konuşmanın detayları şöyle:

Ünal Ahmet Çelen: İlk kez örgütsel yapımızda bu kadar genç, yüzde ellisi kadın olan bir yapıya konferans verdim.

Çimen Işık: Kültür değil mi?

Ü.A.Ç.: Tabii heval Çimen.

Ç.I.: Dünya kadar kadın çıkar oradan.

Ü.A.Ç.: Böyle pırıl pırıl gencecik insanlar. Bir tane kadın toplantısı yapmışsın. Bir hafta önce 23-24 kişi gelmiş. Ben bunun hakkını nasıl sorayım? ... Kadın, hepsi gencecik ilk kez bu kadar genç ve ilk kez bu kadar kadın ve bu yüzden kadın hareketi yüzde kırk fazla içini ... koparıyor. Bunlar kendiliğinden yüzde elli, yüzde altmış, yani niye? Çünkü kadın.

Ç.I.: Hisseden arkadaş onlar da.

Ü.A.Ç.: Gençliğin ve kadının genç, genç kadının diyorum ki yav 18 yaşındaki genç insanın özgürlük anlayışı iki tanedir.

Ç.I.: Ya daha büyüğü kültür ve sanattır.

Ü.A.Ç.: Çünkü birileri para kazan diyor mu? ... Bir basındır bir basın. ... Bu değişim Kürtçe bilim adına alıyor, katılıyor. Kürtçe siyasi dedim mi? Yok ya. Ya gelişimdir, ya kültürdür ya da gerilladır yani ya.

EYLEM YAPMAYANA DAĞA ÇIKMA CEZASI

İddianamede yer alan bilgilere göre; KCK, İzmir Gençlik Örgütü'nde görevlendirdiği öğrencileri uzun süre terörist eylem yapmadıkları için dağda görevlendirmeyle cezalandırmış. Terör örgütü, gençlerin İzmir'i terk etmelerini istemesine rağmen gençler, okullarına dönmek istemiş. Buna sinirlenen örgüt, gençlerin dağa çıkmaları gerektiğini bildirmiş. İddianamede, Herdem Kızılkaya'nın öğrencilerle yaptığı görüşme şöyle:

Herdem Kızılkaya: Bizden hiçbir ifade alınmadı. Sadece çağrılıp bize şey söylendi. Bu soruşturmayı bitirin, sonuçlandırın. Sizin gençlikten atılma ve bir de İzmir'i terk etme kararınız çıktı. Bundan rahatsızdılar diyorlardı. Diyor, örgüt kararlıdır. İzmir'den çıktıktan, okulumuz ordadır. Biz sonuç itibarı ile Aydın'ı terk eden geçmiş dönemde bir kararlar çıktı.

X/1 Bayan: ... Bu süreci başlattığımızı, sürecin sonrasında yani böyle bir karar alacağımızı, ... böyle demiştim de. Çünkü biz bu karar iletildikten sonra onlara demişlerse, biz işte Türkiye sözcülüğünü yapacağız. Herhalde bir iki gün içinde size gelebilirler, böyle bir durumu anlatmak için. Çünkü kararı ... kabul etmeyecekler. Biliyorduk yani böyle yaklaşacaklarını, kararı kabul etmeyeceklerdir. Süreç budur, alma gerekçemiz şunlardır, bunun üzerinden böyle bir karar almışız. Durum size gelebilir de, yani hem böyle bir durum ... hem de onların gelebileceği ... size gelirlerse zaten muhatap sizsiniz.

TERÖRİST, DİYARBAKIR'DA AMELİYAT OLMUŞ

İddianamede, KCK'nın Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'nda Mehmetçik'le girdiği çatışmada yaralanan teröristlere sağlık hizmeti verdiği belirtiliyor. Dağ kadrosunda yer alan bir teröristin yaralandıktan sonra Diyarbakır'a getirilerek tedavi ettirilmesi ve buna yapılan harcamaların KCK tarafından karşılanması bütün detaylarıyla iddianamede yer alıyor. Teröristin, Diyarbakır'da bacağındaki kurşunlar çıkarıldıktan sonra sahte bir kimlikte Cizre'ye, oradan da Irak'ın kuzeyine gitmesi sağlanmış.

zaman



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,892 µs