En Sıcak Konular

Eğitim konuşulurken öğrenciler kapı dışarı

25 Temmuz 2009 19:57 tsi
Yükseköğretimin sorunlarının tartışıldığı çalıştaya girmeye çalışan öğrencileden üçü önce içeriye alındı, sonra kapı dışarı edildi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun da katıldığı "Türkiye'de yüksek öğretimin sorunları" adlı çalıştay bir grup öğrenci tarafınfdam protesto edildi.





İstanbul Beyoğlu'nda, çalıştayın yapılacağı otelin önünde toplanan öğrenciler üniversite harçlarına yapılan zamları protesto eden sloganlar atmaya başladı.

Öğrenciler, geleceklerini ilgilendiren toplantıya alınmamalarını protesto etti. Grup içeri girmeye çalışınca, polis müdahale etti. 11 kişi gözaltına alındı.

Öğrenciler ile görüşen Prof. Eser Karakaş, 3 öğrencinin içeriye girmesini sağladı. Konuşmacıların, demokratik üniversiteden bahsettiği sırada içeri alınan öğrencilerden biri, "burda demokrasi yok. Siz yönetime katılmaktan bahsediyorsunuz. Dışarıda 11 arkadaşımız 'harçlara hayır' dedikleri için gözaltına alındı'' şeklinde konuştu.

Bu sırada bir sivil polis, Usta'nın ağzını kapatıp konuşmasını sürdürmesine izin vermeyerek, apar topar salondan dışarı çıkardı.

Bu durum üzerine salonda bulunan öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet İnsel ile Prof. Dr. Burhan Şenatalar, tepki gösterdi. Prof. Dr. Şenatalar, tepkisini ''Öğrencinize böyle mi sahip çıkıyorsunuz? Amerika'da üniversitelerde böyle mi yapılıyor?'' sözleriyle dile getirdi.

Toplantının organizasyonunda yer alan Prof. Dr. Eser Karakaş da karşılık olarak ''Öğrencileri ben davet ettim. 'Tartışma sırasında söz vereceğim' dedim. Onlardan konuşmalar sırasında protestoda bulunmayacaklarına dair söz aldım. Böyle bir anlaşma yaptık. Onlara tek tek söz verecektim. Bu mutabakatı bozdular. Bu 3 arkadaşı beni aldattıkları için kınıyorum'' diye konuştu.

Prof. Dr. Şenatalar, bunun üzerine ''Böcek gibi ezmeleri gerekmezdi'' yanıtını verince Karakaş da ''Güvenlik güçlerinin amiri değilim. Bu onların tasarrufu'' dedi. Öğrencilere yönelik sert müdahale, bazı öğretim üyelerince de protesto edildi



Bu haber 624 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,084 µs