En Sıcak Konular

Karakolda dayak iddiası

25 Temmuz 2009 15:57 tsi
CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'e Erzurum Kongresi’nin 90’ıncı yıldönümü kutlamaları nedeniyle 23 Temmuz'da kentte bulunduğu sırada, çocuğunun ölümünde ihmalleri olduğunu iddia ettiği doktorlar hakkında şikayet mektubu vermek isteyen Semra- Suat

Nefes darlığı nedeniyle 2007 yılında 9 aylık kızı Beratül’ü Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’ne götürdüğünü belirten 43 yaşındaki Suat Aydın, iki ay tedaviye rağmen iyileşmeyince İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne nakledildiğini söyledi. Burada yapılan tedavisinde kızına Erzurum’da aşırı antibiyotik verilmesi nedeniyle bağışlık sisteminin zayıfladığının söylendiğini ifade eden Suat Aydın, daha sonra da kızının öldüğünü söyledi.

Sorumlular hakkında şikayette bulunduğunu, ancak yetkililerin bu güne kadar izin vermediği için sorumlu doktorlar hakkında dava açılmadığını belirten Suat Aydın, 23 Temmuz tarihinde meydana gelen olayı ise şöyle anlattı:

“Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bu konuda yardımcı olması için bir mektup vermek istedik. Gül’ün saat 11.00’da Atatürk heykelinin bulunduğu Havuzbaşı’ndaki törenlere katılacağını duyunca eşim Semra ile kızlarım Berru (7) ve İmranur (6) ile birlikte gittik. Sivil polis memuruna durumu anlatıp Cumhurbaşkanına mektubu verebilmemiz için kendisinden bize yardımcı olmasını istedim. Polis memuru bize yardımcı olacağını söyleyerek Gürcükapı karakoluna götürdü. Cumhurbaşkanı Gül’ün Erzurum’dan ayrılacağı saate kadar bizim gözaltına tutulacağımı duyunca, karakoldan çıkmak istedim. Polisler ellerime kelepçe takarak bana vurmaya başladılar. Olaya müdahele etmek isteyen eşime de vurdular. Çıkan arbedede küçük kızım İmranur’un gözü morardı. Biz ne yaptık? Tek suçumuz Cumhurbaşkanına bir mektup verecektik. Saat 09.30’da karakola aldılar, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gitmesinden sonra saat 15.00 sıralarında serbest bıraktılar. Karakoldan çıkınca önce savcılığa sonrada İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü’ne şikayet dilekçisi verdim.”
Eşinin gözleri önünde dövüldüğünü belirten 30 yaşındaki Semra Aydın ise, “Karakolda yaşadıklarımı hayatım boyunca unutmayacağım. Polislerin eşime vurmasına engel olmak isteyince acımadan bana da vurdular. Sağ elim morardı ve şişti. Çıkan arbebede kızım da gözüne gelen darbe nedeniyle yaralandı” dedi.

Bulduğu günlük işlerde çalışan Suat Aydın, karakolda görevli polisler hakkında Cumhuriyet Savcılığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İşişleri Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunduğunu; tek suçlarının Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup vermek olduğunu belirtti.
Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise iddiaların doğru olmadığını, yine de inceleme başlatıldığını söyledi.

Hürriyet



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,017 µs