En Sıcak Konular

'Türkiye önemli bir değişimden geçiyor'

25 Temmuz 2009 13:07 tsi
'Türkiye önemli bir değişimden geçiyor' Devlet Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, “Türkiye, AB sürecinde çok önemli bir değişimden geçiyor” dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, uçakla geldiği Van Ferit Melen Havaalanında, Vali Münir Karaloğlu, Vali yardımcısı Ömer Özcan, Emniyet Müdürü Şükrü Rafet Mert ve partililer tarafından karşılandı.

Valiliği ziyaret eden Bağış, burada yaptığı açıklamada, Van'ın kendileri için önemli ve gurur duydukları bir kent olduğunu söyledi.

AB sürecinde, AB fonlarını en iyi değerlendiren illerden biri olduğu için Van'ı örnek bir il olarak gördüğünü belirten Bağış, diğer illerin de Van'ın tecrübesinden ve birikiminden yararlanması gerektiğini kaydetti.

AB fonlarıyla gerçekleştirilen projeleri yerinde görmek ve Bahçesaray'da düzenlenen festivalde vatandaşın mutluluğunu paylaşmak için Van'a geldiğini anlatan Bağış, şunları söyledi:
“Türkiye, AB sürecinde çok önemli bir değişimden geçiyor. Bugün Türkiye'de artık devletin ortaya koyduğu yetki yerine, bireyin haklarını, vatandaşın hukukunu konuştuğumuz yeni bir döneme geçmeye başladık. AB sürecinde Türkiye her konuda kendi iç dinamiklerini tazeleyip, yeniliyor. Demokratik ve kültürel haklarda Avrupa standartlarında daha evrensel standart boyutlara ulaştığımız bir dönem içindeyiz. Devlet ve milletin kucaklaştığı bir dönemdeyiz. Bu süreçte devletin gücünün artığı, ama bireyin de hakkının, hukukunun daha fazla genişlediği bir ortamı birlikte yaratabileceğimiz bir dönemdeyiz. Allah bizi kötülüklerden korusun.”

Vali Münir Karaloğlu da ziyareti anısına Bakan Bağış'a Van kilimi hediye etti.

Devlet Bakanı Egemen Bağış'a daha sonra basına kapılı gerçekleşen toplantıda, Doğu Anadolu Kalkınma Programı konusunda brifing verildi.

A.A.



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,479 µs