En Sıcak Konular

1 milyar euroluk "köstek"!

25 Temmuz 2009 10:57 tsi
Turizmciye bir kötü haber de en büyük rakip İspanya’dan geldi.

Türk turizm sektörü 1. sınıf lokantalarda yüzde 18’e yükseltilen KDV’nin şokunu yaşarken, rakip İspanya’dan bir kötü haber daha aldı. İspanya hükümeti sektörü desteklemek için 1 milyar euroluk destek paketi açıkladı.

Krize rağmen kan kaybetmemek için tüm silahlarını kullanan Türk turizm sektörü, İspanya hükümetinden gelen ’1 milyar euroluk yardım paketi’ haberiyle yıkıldı. Hükümetten krizde destek beklerken 1. sınıf restoranlara KDV artışının şokunu atlatamayan turizm sektörü, şimdi rakip ülkelerden İspanya’nın turizm sektörüne desteğini konuşuyor.

BU İLK PAKET DEĞİL
İspanya hükümeti, ekonomik durgunluk sırasında turizm sektörünü desteklemek için 1 milyar euroluk yardım planını onayladı. İspanya Turizm ve Ticaret Bakanlığı, Ocak ayında 400 milyon euroluk teşvik paketi açıklamıştı. İspanya Turizm Ofisi TUI, Thomas Cook, Monarch Airlines ve Expedia ile işbirliği yaparak ’son dakika’ satışlarını harekete geçirmek için 8 milyon dolar bütçeli bir kampanya düzenlemişti.
İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, 1 milyar euroluk yeni planın ise turizm sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin, tesislerini modernize etmesine ve yenilemesine yardımcı olması amacıyla 500 milyon euro tutarındaki kredi paketini kapsadığını belirtti.
Başbakan Zapatero, İspanya’da gayri safi yurtiçi hasılanın yüzde 11’ini oluşturan turizm sektörünün, 2 milyon insana istihdam sağladığını ifade etti.

FRANSA'DA KDV İNDİRMİŞTİ
- Türkiye’de turizm sektörü bütçe dengesini tutturmak için 1. sınıf restoranlara KDV’yi 10 puan artıran hükümete verdiği talepler listesinin sonucunu bekleyedursun, pek çok ülke turizm sektörünü desteklemek için birbiri ardına paketler açıklıyor.
- Fransız Hükümeti, 1 Temmuz 2009 tarihi itibarıyla, lokantalardaki KDV oranlarını, yüzde 19.60’dan, yüzde 5.5’e indirdi.
- Mısır Hükümeti, tur operatörlerinin reklam harcamalarının yüzde 50’sini karşılıyor. Charter uçaklarına indirim uyguladı. Eğer uçak yüzde 60’ın altındaysa, yüzde 95 doluymuş gibi aradaki o koltukların maliyet fiyatlarını tur operatörüne iade etmeye başladı. Otellerden alınan tüm vergileri yüzde 50 düşürdü. KDV’yi kaldırdı, gelir vergisini yüzde 50 düşürdü.
- Yunanistan bu yıl tanıtım kampanyasının ödeneğini yüzde 50 artırdı. Ülkedeki havaalanı slot ücretleri 6 ay için kaldırıldı.

Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,473 µs