En Sıcak Konular

4 mayın tarama gemisi Antalya'ya demirledi

24 Temmuz 2009 19:53 tsi
Akdeniz'de su altında mayın arama ve temizleme görevini üstlenen NATO Daimi Mayın Görev Grubuna ait 4 askeri gemi, Antalya Limanı'na demirledi.

Bu dönem İtalya Deniz Kuvvetlerinin kumanda ettiği, İtalya, Türkiye, Yunanistan ve Almanya'nın yer aldığı NATO Daimi Mayın Görev Grubu-2'ye ait (SNMCMG-) toplam 350 askerin görev yaptığı 4 askeri gemi, Antalya Limanı'na geldi. Gruba komuta eden İtalyan Deniz Kuvvetlerine ait ITS Granatire gemisinde yapılan basın toplantısında, Grup Komutanı İtalyan Deniz Albay Patrizo Papalino ie Yunanistan Kalista gemisi Komutanı Deniz Binbaşı Spyridon Alevras ve T.C. Akçakoca Fırkateyni Komutanı Deniz Binbaşı Şenol Azgın sefere ilişkin bilgi verdi.

Patrizo Papalino, Hint Okyanusu'ndan, Atlantik Okyanusu'na, Süveşy Kanalı'ndan, Cebeli Tarık Boğazı'na kadar Akdeniz'de çok geniş alanda su altı mayın harbi harekatı yaptıklarını belirterek, uzun bir görevin ardından NATO kuvvet gemileri olarak Antalya'ya gelmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Her gittikleri limanda olduğu gibi Antalya'da sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştireceklerini belirten Papalino, farklı ülke deniz kuvvetlerinden oluşan görev grubunun NATO bünyesinde su altında mayın arama, avlama ve temizleme ile deniz altı güvenliğini sağladığını vurguladı. Papalino, barış ortamında yaptıkları planlı tatbikatlarla olası krizlere en hızlı ve iyi şekilde müdahaleyi amaçladıklarını bildirdi.

Süveşy Kanalı üzerindeki 10 günlük görevin ardından geldikleri Antalya'da 27 Temmuza kadar kalacaklarını ve dinlenme fırsatı bulacaklarını ifade eden İtalyan komutan, çok uluslu görev grubu olarak gittikleri ülkelere grubun kültürel özelliklerini de taşıdıklarını belirtti.

Görev grubunun ana varlık sebebini ''barış ve özgürlük'' olarak tanımlayan Papalino, bu yolda yürütülen her türlü faaliyete de destek verdiklerini anlattı. Akdeniz'in stratejik yapısıyla dünya deniz ticaretinde de önemli konumda olduğuna dikkati çeken Papalino, şöyle konuştu:

'''Akdeniz'de en küçük bir mayın dahi dünya deniz ticaretini olumsuz etkiler. Buna yönelik tüm kontrolleri yapıyoruz. Sonar arama ve teknolojik donanımıyla NATO görev gücümüzde yer alan TC Akçakoca fırkateyni de dünyada bu alandaki en önemli gemidir. Görev grubumuzla Akdeniz'in su altı güvenliğinin ve stratejik öneminin sürekli devamını amaçlıyoruz.''

Papalino, mayın arama, avlama, temizleme ve tatbikat görevlerinin yanı sıra Akdeniz'in sahip olduğu bilinmeyen su altındaki kültürel zenginliklerinin tespitini yaptıklarını ve korunmasını sağladıklarını da dile getirdi. İtalyan komutan, seferler sırasında sonar görüntüleriyle tespit ettikleri batık uçak ve gemi ve antik kalıntıların bilgilerini harita haline getirip, ülkelerin ilgili kurumlarına bildirdiklerini kaydetti.

NATO Daima Mayın Görev Grubunun, üçü mayın avlama, biri destek gemisinden oluşan kuvvet gemilerinin 27 Temmuzda Antalya Limanı'ndan ayrılarak Girit-Suda bölgesine gideceği, gruba, gelecek ay İspanyol geminin de katılacağı bildirildi.

aa



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,492 µs