En Sıcak Konular

Obama dinini dijital yaşıyor

24 Temmuz 2009 19:12 tsi
Dinle siyasetin iç içe geçtiği Bush'lu yıllardan sonra dini konulara değinmekten uzak duran Obama ilginç bir açıklama yaptı. Obama inancını Blackberry yardımıyla yaşıyormuş...

 ABD Başkanı Barack Obama, başkanlık görevine gelmeden önce her gece dua ettiğini, ancak artık her zaman dua etmeye başladığını söyleyerek, çünkü 'yapması gereken ve sorumluluğunda olan çok şey olduğunu' söyledi.

Dün gece bir televizyon programına konuk olan Obama'ya başkanlık sorumluluklarının inanç dünyasını nasıl etkilediği soruldu.

Obama bu soruya ilginç bir yanıt verdi. ABD Başkanı her sabah Blackberry telefonuna e-postayla dini pasajlar, yazılar, dualar ya da alıntılar gönderildiğini ve güne bunları okuyarak başladığını söyledi.
Obama gülerek "Her gece uyumadan önce dua etme alışkanlığım vardı. Artık her zaman dua ediyorum. Çünkü yapacak çok işim, çok sorumluluğum var" diyerek böyle bir dönemde rehberliğe ihtiyacı olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı, ailesi için Washington DC'de henüz sürekli bir kilise bulamadığını söyledi. First Lady Michelle Obama ve kızlarının Camp David'deki kiliseye gittiğini ancak kendisinin iş yoğunluğundan gidemediğini ve inancını Blackberry'sinin yardımıyla sürdürdüğünü ifade etti.

Obama, "Blackberry bir de bunun için kullanıyorum. Dini danışmanım Joshua DuBoi her gün Blackberry'me dini pasajlar gönderiyor. Sabahları güne böyle başlıyorum. Bir pasaj, yazı ya da bazı durumlarda diğer inançlardan alıntılar" diye konuştu.

Dini büyük ölçüde siyasete de bulaştıran selefi George W. Bush'tan sonra, dini konulardan uzak duran Obama'nın bu konularda konuşması dikkat çekti.

Gazeteport



Bu haber 651 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,408 µs