En Sıcak Konular

Albay, GATA'ya sevk edildi

24 Temmuz 2009 18:24 tsi
İkinci ''Ergenekon'' davası kapsamında tutuklanan ancak daha sonra sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilen emekli Albay Arif Doğan'ın, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.

Arif Doğan'ın avukatı Coşkun Atılgan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 4 aydır Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören müvekkilinin Haydarpaşa'daki GATA Hastanesi'ne sevkinin yapılarak, Kardiyoloji Bölümünde yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığını söyledi.
Avukat Atılgan, Doğan'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtti.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Doğan hakkında daha önceden verilen Koşuyolu Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 12 Kasım 2008, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 8 Haziran 2009 tarihli raporları ile Adli Tıp 3. İhtisas Kurulu'nun 5 Haziran 2009 tarihli raporundaki sağlık durumunu dikkate alarak tahliye kararı vermişti.

ADLİ TIP RAPORU
Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu'nun verdiği raporda ise insülin bağımlısı Tip 2 diyabeti olan, istemik kalp rahatsızlığı, kalp yetersizliği ve panik atak rahatsızlığı bulunan Doğan'ın her iki bacağında duyu kaybı ile sağ gözünde görme kaybı bulunduğu belirtildi.
Doğan'ın sık sık kalp yetmezliği nedeniyle solunum yetmezliğine girdiği, solunumunun tedavi ile rahatlatıldığı kaydedilen raporda, ''Halen hastanın tetkik ve takipleri sürmektedir. Hastanın genel durumu orta-kötü olarak sürmektedir'' şeklinde ifadeleri yer aldı.
3. İhtisas Kurulunun 25 Mayıs 2009 günü toplantısında yapılan muayenede ''hastanın genel durumu orta, şuur açık, koopere, solunum sesleri derinden alınıyor, kalp sesleri normal, ödem minimal'' değerlendirmelerinin yapıldığı raporda ''Doğan'ın ileri derecede konjestif kalp yetmezliği, hipertansiyon, şeker hastalığı olduğu, halihazırda hastane şartlarında yatırılarak takibinin uygun bulunduğu oy birliği ile mütalaa olur'' denildi.

Bu haber 709 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,344 µs