En Sıcak Konular

Domuz gribi Almanya'da hızla yayılıyor

24 Temmuz 2009 18:04 tsi
Almanya'da domuz gribi hızla yayılıyor. Son 24 saatte yeni tespit edilen vakaların sayısında çok hızlı artış kaydedildi.

Salgın hastalıkları araştıran Berlin'deki Robert Koch Enstitüsü tarafından yapılan açıklamada, bir gün içinde 637 yeni vakanın ortaya çıktığı, bu hastaların 528'inin, çoğu İspanya'dan dönen Alman turistler olduğu belirtildi.

Almanya'da domuz gribine yakalananların sayısının bugün yaklaşık 3 bine ulaşması beklenirken, asıl tehlikenin kış dönemi olduğu, bu dönemde tüm dünyada ölü sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi.

Alman hükümetinin, eylül ayı sonu ya da ekim ayı başında domuz gribine neden olan A tipi H1N1 virüsüne karşı aşı geliştirilmesini beklediği ve öncelikle sağlık görevlilerinin, polislerin ve itfaiyecilerin aşılanmasını öngördüğü ifade edildi.

Hıristiyan Sosyal Birlik Partili (CSU) politikacı Stephan Mayer, hastaların ve yaşlıların yanı sıra hastaneye kaldırılmalarının gerekli olmaması için ağır hapis cezası almış olan tutukluların da aşılanması gerektiğini savunurken, Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) politikacı Gerald Weiss, emeklilerin, hamile kadınların ve çocukların korunmalarının ön planda tutulması gerektiğini, ancak tutukluların aşılanmalarının da güvenlik risklerinin azaltılması açısından mantıklı olduğunu söyledi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Federal Meclis Grubu üyesi Gerold Reichenbach ise domuz gribinin hızlı bir şekilde yayılmasının sürmesi durumunda futbol karşılaşmaları gibi çok sayıda insanın katıldığı etkinliklerin iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Almanya Sağlık Bakanı Ulla Schmidt ise bu öneriyi çok abartılı bulduğunu kaydederek, "Takımım Alemannia Aachen gelecek hafta sonunda oynayacak olsa benim de vaktim olsa maçı izlemeye giderdim" şeklinde konuştu.

Bu arada, Baden-Württemberg eyaletindeki Engstingen kentindeki bir okul, Londra'dan tatilden dönen bir grup öğrencinin 7'sinde H1N1 virüsü tespit edilmesi üzerine yaz tatilini erken başlattı. Berlin ve Brandenburg eyaletlerindeki hastalardan kan örnekleri alarak araştırmalar yapan Berlin Eyalet Laboratuvarı'nda da domuz gribine karşı aşı geliştirilmesi için gece gündüz ve haftada 7 gün çalışıldığı belirtildi.

Öte yandan Bulgaristan'da 5 yeni vakanın daha görüldüğü, bu ülkedeki vaka sayısının 28'e çıktığı bildirildi. Macaristan'da da hastalığı kapanların sayısı 44'e ulaştı.



Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,077 µs