En Sıcak Konular

Hafta sonu hava nasıl olacak?

24 Temmuz 2009 18:04 tsi
Doğuda sel riski, Batıda çöl sıcakları... İşte Türkiye'de hafta sonu hava durumu:

Yurtta hava durumu

Türkiye'nin batısına yarın aşırı sıcak hava dalgası geliyor. Hafta sonu Marmara ve Ege'de sıcaklık bazı kentlerde 40 dereceyi göreceğinden, sıcak hava dalgası geçene kadar güneşe çıkılmamalı. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzey kentlerinde ise iki gün daha şiddetli yağmur olacak, su baskını riski sürüyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, zamanla Akdeniz kıyı kesimlerinde güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, iç ve batı kesimler ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Ülkemizin doğu bölgelerinde görülecek olan yağışların; Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar, yıldırım, ani sel, su baskını ve heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Hava sıcaklıklarının ülkemizin güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyredeceği tahmin edildiğinden, yaşanabilecek güneş çarpmasına karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olması gerekmektedir.


HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Türkiye'nin beş büyük kent merkezinin hava koşulları şöyle: İstanbul, Ankara, İzmir boyunca hava güneşli, yarın bu yazın en sıcak günü olacak. Sıcaklık İstanbul'da 36, İzmir'de 40, Ankara'da 35 dereceye çıkacak. İstanbul ve İzmir'de rüzgar bugün de sert, Adana ise bulutlandı.

Marmara'da bugün poyraz sert, sıcaklık 35 dereceye yakın. Yarın ise güneşe çıkmamaya ve aşırı hareket etmemeye özen gösterilmeli. Sıcaklık gölgede Edirne ve Balıkesir'de 39, diğer kentlerde de 36-37 dereceye çıkacak. Pazar günü ise havanın daha rüzgarlı ve bulutlu olması bekleniyor.

İç Anadolu da sıcak hava dalgasından etkilenecek, sıcaklık bugün 30 derece civarında, hafta sonu ise batıda 35-36 dereceye kadar çıkacak. Sivas-Kayseri arasında bugün yağış olabilir.

Ege'liler dikkat; sıcak hava dalgası en fazla bu bölgeyi etkileyecek. Hafta sonu sıcaklık kıyılarda 40, Denizli, Aydın ve Manisa’da 42-43 dereceye kadar çıkacak. Sıcaklık ancak salı günü biraz düşecek.

Antalya merkez gölgede 40 derece, Akdeniz'in iç kesimlerinde nemin de düşük olması orman yangını riskini artırıyor. Kahramanmaraş, Gaziantep ve Diyarbakır boyunca bir ara kuvvetli sağanak yağmur olabilir.

Doğu Anadolu'da Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı arasında yaşayanlar dikkatli olmalı, iki gün kuvvetli yağmur bekleniyor. Yağış Malatya çevrelerinde de görülecek, bölgede rüzgarlar da sert.

Batı ve Orta Karadeniz artık güneşli, hafta sonu çok sıcak geçecek. Ancak Doğu Karadenizliler su baskınlarına karşı tedbirli olmaya devam etmeli. Yağışlar kesilmiyor, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane boyunca 4 gün yağış var ve yarın yine çok kuvvetli yağabilir.

Doğuda sel riski, Batıda çöl sıcakları

Hava sıcaklıklarının Türkiye'nin batısında 3-5 derece artmasıyla yarın İstanbul'da hava sıcaklığı 37, İzmir'de ise 40 derece civarında olması bekleniyor. Batı bölgelerinda bu artışla birlikte Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

Sıcaklık, özellikle Ege ve Akdeniz kıyıları başta olmak üzere Türkiye'nin güney ve batı bölgelerinde bir kaç derece daha artacak. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, bugün Türkiye'de doğu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Trabzon, Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığı, Türkiye'nin in güney ve batı kesimlerinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.



Bu haber 665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,964 µs