En Sıcak Konular

Üniversite adayları dikkat!

24 Temmuz 2009 18:00 tsi
Anadolu Eğitimciler Derneği (ANEDER) öğrencilerin yanlış tercihten dolayı istemediği bölüme gitmesi veya üniversiteye yerleşememesi durumunu önlemek amacıyla 'ücretsiz tercih masası' oluşturdu.

ANEDER, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) tercihleri ile birlikte gönüllü tercih masası oluşturdu. Oluşturulan tercih masasının amacı olarak öğrencilerin doğru tercih yapmaları ve geçmişte yaşanan sıkıntıları yaşamamalarını engellemeyi amaçlanıyor.

Erzurum'da eğitim seviyesinin bu yıl arttığını hatırlatan ANEDER Başkanı Naci Haliloğlu, ÖSS'ye giren ve belli bir puan alarak tercih yapma şansı yakalayan öğrencilerin yanlış tercih mağduru olmaması için böyle bir uygulama başlattıklarını dile getirdi.

Öğrencilerin geçmişte ailesinin ve çevresinin etkisinde kalarak yanlış tercihlerde bulunabildiğine dikkat çeken Haliloğlu, öğrencilerin bu olumsuzluklarla karşılaşmaması adına gönüllü eğitimcilerden oluşan bir kadroyla bu uygulamayı başlattıklarını kaydetti.

Oluşturulan masada öğrencilere her tür imkanın sağlandığını vurgulayan Haliloğlu, öğrencilerin bu hizmeti hafta sonları dahil tercihlerin son gününe kadar 10:00-17:00 arasında ve 0442 234 04 14 numaralı telefondan da alabileceğinin altını çizdi.

Öğrencilerin kimi zaman yüzdelik dilim yanlışlıklarından dolayı da boşta kalabildiğine dikkat çeken Haliloğlu, tercih konusunda yardım almak isteyen herkese her tür yardıma hazır olduklarının altını çizdi.

Bu hizmeti 12 uzman rehber öğretmen tarafından ücretsiz verdiklerini vurgulayan Haliloğlu, eğitimdeki başarılara kendilerinin de bu şekilde katkıda bulunmak istediklerini ifade etti.

Derneğin kuruluşu ve faaliyetleri ile ilgili de bilgiler veren ANEDER Yönetim Kurulu üyesi Cevdet Akdağ ise dernek olarak çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Oluşturulan tercih masasının da bu faaliyetler kapsamında gerçekleştirildiğini vurgulayan Akdağ, derneklerine üye yaklaşık 500 gönüllü eğitimci olduğunu ifade etti.

Önceki isimlerinin Erzurum Öğretmenler Derneği (ERÖĞDER) olduğunu söyleyen Akdağ, bunun sınırlayıcı olduğunu ve kapsamını genişletmek amacıyla tüzükte değişiklik yaptıklarının altını çizdi.

Derneğe üye eğitimciler tarafından oluşturulacak projeler için AB Hibe Fonlarından daha fazla yararlanmayı da hedeflediklerinin altını çizen Akdağ, bu şekilde kapsamlarının daha genişlediğini ve tüm eğitimcilerin derneklerine üye olabileceğini vurguladı.

CİHAN 



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,651 µs