En Sıcak Konular

Tutuklu albayın avukatından itiraz

24 Temmuz 2009 17:17 tsi
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Jandarma Kurmay Albay Mustafa Koç'un avukatı Hasan Gürbüz, müvekkilinin tahliye talebinin reddedilmesi kararına itirazda bulundu.

Avukat Gürbüz tarafından İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesine sunulan dilekçede, Mustafa Koç'un gözaltına alındığı ve 10 Ocak 2009 tarihinde de nöbetçi hakim tarafından tutuklandığı hatırlatıldı.

CUMHURİYETÇİ ÇALIŞMA GRUBU YOK
Koç'un ''Cumhuriyet Çalışma Grubu'' içinde yer aldığı ve ''Ergenekon terör örgütü içinde faaliyet yürüttüğü''nün iddia edildiğinin belirtildiği dilekçede, ''Tarafımızdan Jandarma Genel Komutanlığına başvurularak 'Cumhuriyetçi Çalışma Grubu' adı altında bir çalışma grubunun var olup olmadığı sorulmuştur. Gelen cevapta böyle bir çalışma grubunun hiçbir zaman var olmadığı bildirilmiştir. Yine aynı yazıda müvekkilimin suçlandığı 'istihbarat ödeneklerine' ilişkin olarak da müvekkilime isnat edilen suçlamaların varit olmadığı ortaya çıkmıştır'' denildi.
Avukat Gürbüz, Jandarma Genel Komutanlığının resmi yazısının müvekkilinin lehine delil durumunu değiştirdiği için nöbetçi hakimden tahliye talep ettiklerini ve tahliye dilekçelerinin ekine de Jandarma Genel Komutanlığının söz konusu yazısının aslını eklediklerini belirttiği dilekçesinde, yaptıkları tahliye talebinin, nöbetçi hakim tarafından ''suçun vasıf ve mahiyeti'' ve isnat edilen suçun ''tutuklama nedenleri'' başlıklı CMK 100. maddede yazılı suçlardan olması nedenleriyle reddedildiği kaydedildi.

ADİL YARGILAMA İLKESİNE AYKIRI
Dilekçede, nöbetçi hakimin lehe delil teşkil eden Jandarma Genel Komutanlığının yazısını dikkate almadığı iddia edilen dilekçede, bunun Anayasa'nın 36'ncı ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 6'ncı maddesindeki adil yargılama ilkesine aykırı olduğu belirtildi.

TUTUKSUZ YARGILANSIN TALEBİ
Avukat Gürbüz dilekçesinde, müvekkiline isnat edilen suçlamaların soyut ve delilsiz olması, Jandarma Genel Komutanlığının 26 Haziran 2009 tarihli yazısının lehte delil oluşturması, müvekkiline ilişkin dosya kapsamı ve müvekkilinin muvazzaf subay olması, ikametgahı ve iş yeri belli bir kişi olması nedeniyle kaçma ve delilleri karartma şüphesinin bulunmadığını kaydetti.
Gürbüz, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yapılacak inceleme ve değerlendirmelerden sonra aynı mahkemenin nöbetçi hakimi tarafından tahliye talebinin reddine ilişkin kararına yapılan itirazın kabul edilerek müvekkilinin tahliyesini istedi.

Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,596 µs