En Sıcak Konular

Danıştay katsayıyı iptal edecek

24 Temmuz 2009 15:45 tsi
Doç. Dr. Şentop’tan, YÖK’ün düzenlemesi ile sevince boğulan meslek liselileri şoke edecek açıklama: "Danıştay katsayı düzenlemesini iptal edecek." Peki neden?

Sabih Kanadoğlu katsayı düzenlemesinin dava açılması halinde Danıştay tarafından iptal edilebileceğini söyledi. Meslek liselileri şok edecek bir açıklama da hukukçu Mustafa Şentop’tan geldi.

YÖK'ün katsayı adaletsizliğini kaldırması ile sevince boğulan meslek liselilere kötü haber. Hukukçu Mustafa Şentop, bu düzenlemenin Danıştay'a dava açılması halinde iptal edileceğini söyledi.

ADRESİ SABİH KANADOĞLU GÖSTERDİ

Yüksek Öğrenim Kurumu üniversiteye girişlerde milyonlarca meslek liselinin kabusu olan katsayı uygulamasını iptal etti. Toplumun büyük bir çoğunluğu 28 Şubat’tan beri devam eden uygulamanın sona erdirilmesini olumlu karşılarken, Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, bu düzenlemenin Danıştay tarafından iptal edilebileceğini söyleyerek yeni bir tartışma başlattı. Düzenlemenin Anayasa’ya aykırı bir yönün olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya cevap veren Kanadoğlu, Antalya’da yaptığı açıklamada, “Bu konuda Anayasa Mahkemesi'ne gitmenin bir anlamı yok. Kararın ve yönetmeliğin iptali için Danıştay yeterlidir. Karar ortada. Genelge haline gelecek. Elbette ki Danıştay'a götürülecektir.” diyerek, düzenlemenin iptalini isteyenlere adres gösterdi.

Peki bundan sonra ne olacak? Meslek liselilerin istedikleri bölüm ve üniversitede okuma hayalleri yine suya mı düşecek? 

Konuyla ilgili Haber 7’ye konuşan Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Şentop da YÖK’ün katsayı düzenlemesinin dava açılması halinde Danıştay tarafından iptal edileceğini söylüyor.

"DANIŞTAY'A DAVA AÇILIRSA İPTAL EDİLECEK"

”Katsayı ile düzenleme YÖK’ün bir işlemidir. Netice itibari ile idari işlemdir. Bunun için Danıştay’da dava açılabilir.” diyen Şentop, Danıştay’ın uzun zamandan beri Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve YÖK’ün bütün işlemlerine karşı açılan davalara ‘peşinen iptal’ niyetiyle yaklaştığını belirterek, “Danıştay, korkarım ki bu düzenlemeyi de iptal edecektir.” diye konuştu.

Bu düzenlemenin hukuka aykırı olduğu için değil, Danıştay’ın ideolojik tutumlarından kaynaklandığı için iptal edileceğini savunan Şentop, iptalin 28 Şubat’ın ve darbelerin ‘kazanımlarını” korumak için gerçekleştirileceğini ifade etti.

YÖK KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK ŞART

Doç. Dr. Mustafa Şentop, Danıştay’ın iptal kararı vermesi sonunda katsayı uygulamasının yeniden ortadan kaldırılması için YÖK Kanunu’ndaki üniversiteye girişile ilgili maddeye eşitliği sağlayacak bir hüküm konulması gerektiğini belirtti. Şentop, “Bu kanun değişikliği de Anayasa Mahkemesi’ne götürülebilir ama mahkeme bunu iptal edemez. Çünkü burada Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına aykırılıktan söz etmek mümkün değil.”  Diye konuştu.




Bu haber 868 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,946 µs