Hükümete uyarı ! | " /> Hükümete uyarı ! | "/>

En Sıcak Konular

Hükümete uyarı !

24 Temmuz 2009 18:25 tsi
Hükümete uyarı ! HSYK toplantısından bugün de bir sonuç çıkmadı. HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'ten hükümete sert uyarı geldi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nda (HSYK) adli yargı yaz kararnamesi konusunda bir takım ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, “Pazartesi günü saat 11.00'da toplanmak üzere bu akşamki çalışmalara ara verdik. Pazartesi günü biter diye bir temennim var” dedi. HSYK Başkanvekili Kadir Özbek ise, HSYK'nın çalışmalarıyla ilgili yapılan değerlendirmelere sert eleştiri getirdi.

Ergin, HSYK toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, şu anda söylenecek fazla bir şey olmadığını, Kurul'un, bugün de çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Ergin, “Bir takım ilerlemeler kaydedildi ama Pazartesi günü saat 11.00'da toplanmak üzere bu akşamki çalışmalara ara verdik. Ümit ediyorum ki Pazartesi günü biter diye bir temennim var” diye konuştu.

Bir gazetecinin “Ergenekon savcılarıyla ilgili bir sıkıntı mı var?” sorusu üzerine Ergin, “Söylemek istediklerimi söyledim. Onun dışındakiler Kurul toplantılarının içeriğiyle, çalışmayla ilgili hususlar. Tamamen içeride kalması gereken mahrem bilgilerdir. Toplantıların içeriği gizli, kanunen böyle. Bundan fazla bir şey söylemek şansım şu anda yok” yanıtını verdi.

“Kararnamedeki isimlerden 8-10'unun tartışmalı olarak kaldığı, bu konuda anlaşılamadığı yönünde haberler var” denilmesi üzerine Ergin, bu bilgileri teyit etme ya da reddetme noktasında olmadığını söyledi. Ergin, çalışmalar bitince açıklamalar yapacaklarını ifade etti.

“32 Cumhuriyet Başsavcısının görev yerinin değiştiği haberleri var, doğru mu?” sorusu üzerine de Ergin, “Hepsi bekliyor” dedi.

ÖZBEK: "YARGIYI YARGIYA BIRAKIN"

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, HSYK'nın çalışmalarıyla ilgili yapılan değerlendirmeleri eleştirerek, “Yargıyı yargıya bırakmalarını, özellikle yargının Kurul içindeki muhatabının Kurul'un başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı olduğunu bilmelerini istiyorum” dedi.

Özbek, HSYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, “sadece basında adı geçen bir soruşturmayla ilgili olarak Kurul toplantılarını ilişkilendirmenin, Kurul üyeleri ile bağlantı kurmanın yanlış olacağını” söyledi.

Kadir Özbek, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın yaptığı açıklamaları toplantı sonrası Kurul ile beraber izlediklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Çok üzgünüz. Üzüntümüzün büyük olduğunu söylemek istiyorum. Yargıyı yargıya bırakmalarını, özellikle yargının Kurul içindeki muhatabının Kurul'un başkanı sıfatıyla Adalet Bakanı olduğunu bilmelerini istiyorum. Lütfen 'tuzun bile koktuğundan' bahsedebilecek derecede ağır ithamlarda bulunmasınlar. Özellikle bu, kamuoyunda ileri derecelere varmış bulunan bölünmelere, birtakım yanlış değerlendirmelere sebep olacaktır.”

Hürriyet



Bu haber 1,035 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,536 µs