çiçekler kimin için? | " /> İyib" /> çiçekler kimin için? | "/> İyib"/>

En Sıcak Konular

Bu çiçekler kimin için?

24 Temmuz 2009 12:32 tsi
Bu çiçekler kimin için? İyibilgi dün ‘ikinci adamlar operasyonu’ haberi ile, kimi ‘kritik ülkeler’in ABD tarafından seri halde ziyaret edildiğini kaleme almış, ‘hayırdır’ diyerek merakını okurlarla paylaşmıştı. İyib

Ukrayna; Batı-Doğu ilişkilerinde gerçekten kritik bir ülke. Sadece ABD-Rusya değil, AB-Rusya ve enerji konulurında kilit ama sorunlu bir ülke.

Kremlin’in Ukrayna’ya tutumu zaten biliniyor. Önce Hindistan’a Hillary Clinton çıkarması ve imzalanan yepyeni bir anlaşma, ardından Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Gürcistan ziyareti ve takiben de Ukrayna’ya geçmesi ilgimizi çekmişti.

Çünkü bu ülkelerin hepsi hem bölgesel hem de küresel dengelerde ama dediğimiz özellikle de “Doğu-Batı” dengelerinde rol oynuyorlardı.

Doğal olarak Joe Biden’in Ukrayna ziyaretine de ayrı “ziyaret süreci”nin parçası olarak “anlam” yükledik. İşte buna itiraz İngiltere’den geldi. Bakın nasıl…

Sadece “gönül alma”!

Başkan Yardımcısı Joe Biden’in Ukrayna ziyareti sırasında elinde taşıdığı, gerçekten güzel sarı güllerin nedeni Londra’daki kimi uzmanlara göre sadece bir tür gönül alma.

Bilindiği gibi kısa süre önce Başkan Obama Rusya’yı ziyaret etmiş, ancak Ukrayna’ya uğramamıştı. Aslında Rusya ziyareti öncesi veya sonrasında Kiev’e gitmesi de biraz garip olurdu.

Ruslar’ın bunu nasıl anlayacağını tahmin etmek zor değil. İşte Ukrayna’nın kendini yalnız hissetmesini engellemek ve Obama’nın pas geçişini telafi etmek için Biden Ukrayna’yı gitmiş.

İngiltere’nin bakışı bu. Tabii bu okumanın ardında yatan “aslan” aslında şu; ABD, Rusya ile ilişkilerini Ukrayna’dan daha önemli sayıyor. Bu da normal!

Ancak bu telafiyi başka anlamlarda okuyanlar da var İngiltere’de. Yani telafisi olmaz manasında. Bunun açıklaması ise Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko'nun sonunun geldiğine delalet!

Yani Biden ne kadar gönül alsa da “o çiçekler” Başbakan için olabilir! Ne de olsa bir bayan! (Yuliya Volodımırivna Tımoşenko) Obama’nın Ukrayna’yı pas geçmesi ise Yuşçenko ile ilgili.

Peki ama burada bir gariplik yok mu? Çünkü Yuşçenko iyi bir Rus karşıtı. Timoşenko ise daha Moskova’ya yatkın! Ama Obama’nın tavrı Yuşçenko’ya!
Garip değil mi?

Değil. Hem de hiç! Çünki, kimbilir, Ukrayna için Batı’ya giden yol Moskova’dan geçebilir!

www.iyibilgi.com



Bu haber 945 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,302 µs