Suikast halkası genişliyor | " /> Suikast halkası genişliyor | "/>

En Sıcak Konular

Suikast halkası genişliyor

24 Temmuz 2009 08:08 tsi
Suikast halkası genişliyor 

Oramirallere suikast planı iddiasıyla tutuklanan teğmen sayısı 5’e çıktı. Teğmenlere emir verdiği iddia edilen iki Albay Ergenekon savcılarınca ifadeye çağrıldı.

Deniz Kuvvetleri’nde görevli iki Oramiral’e suikast hazırlığı yaptıkları iddiasıyla önceki gün tutuklanan 3 teğmenle bağlantıları olduğu iddiasıyla dün gözaltına alınan 2 teğmen daha tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan 3 teğmenin tutuklanmasına neden olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile Donanma Komutanı Oramiral Uğur Yiğit’e yönelik suikast planlarını hazırladıkları iddia edilen 2 albayın ise Ergenekon savcıları tarafından ifade vermeye çağrıldığı öğrenildi.

ARANAN TEĞMENLERDEN İKİSİ FİRARDA

Suikast planlarıyla ilgili olarak önceki gün Deniz Kuvvetleri’nde görevli teğmenler Sinan Efe Noyan, Alperen Erdoğan ve Faruk Akın tutuklanarak Hasdal Cezaevi’ne gönderilmişti. Dün de tutuklanan teğmenlerin ifadelerinde isimleri geçen Deniz Kuvvetleri’nde görevli 4 teğmen için gözaltı kararı çıktı. Teğmenlerden Burak Düzelen  ve Barboros Mercan Gölcük’te gözaltına alınırken, teğmenler Yiğithan Gökay ve Yasin Aksoy’un firari olduğu ve arandığı öğrenildi.

HASDAL CEZAEVİ’NE GÖNDERİLDİLER

Dün Beşiktaş’taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nöbetçi savcılığına çıkarılan teğmenler Burak Düzelen ve Barbaros Mercan’ın, Poyrazköy cephaneliği ve fuhuş çetesi soruşturması kapsamında sorgulandığı öğrenildi. Teğmenlere, Ergenekon tutuklusu emekli Binbaşı Levent Bektaş’la bağlantıları ve suikast planlarına ilişkin sorular da soruldu. Çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanan iki teğmen, Hasdal Cezaevi’ne gönderildi.

Suikast planıyla ilgili tutuklanan teğmen sayısı 5'e ulaşırken, Ergenekon kapsamında tutuklanan teğmen 13’e yükseldi. Teğmenlerden Mehmet Ali Çelebi ‘örgüt yöneticisi’ olarak yargılanıyor.

Albaylara suikast ve intikam sorulacak

Öte yandan, önceki gün tutuklanan üç teğmene ‘Suikast planı’ yaptırdığı iddia edilen Deniz Kurmay Albay T. D ve Deniz Kurmay Albay O. Y.’nin de Ergenekon savcıları tarafından sorgulanmak üzere ifade vermeye çağrıldığı öğrenildi. Kurmay Albay T.D, daha öncede Demokrasiye Müdahele Planının altında imzası bulunan Albay Dursun Çiçek ile birlikte gündeme gelmişti. Kurbay Albay T.D, Dursun Çiçekle ve 8 albayla birlikte Poyrazköy cephaneliğine ilişkin Savcı Zekeriya Öz tarafından sorgulanmıştı. Albay O.Y’nin ise, internet sitelerine düşen ses kaydında ‘Ergenekon’un intikamı için yemini ettiği’ iddia edilmişti.

star



Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,587 µs