En Sıcak Konular

Kaç kez gittiğini kendisi bile şaşırdı

24 Temmuz 2009 08:11 tsi
Kaç kez gittiğini kendisi bile şaşırdı 
'32 kez mahkemeye gittik' diyen CHP lideri Deniz Baykal'ı, partisinin verileri yalanladı.

Baykal, Anayasa Mahkemesi'ne 33 defa değil, 32 kere gittiklerini söyledi. Ancak parti verilerine göre CHP son dönemde 33 kez mahkemenin yolunu tuttu. CHP lideri Deniz Baykal, son yasama döneminde Anayasa Mahkemesi'ne 33 değil, 32 kez gittiklerini savundu. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu yöndeki eleştirisine "Hesabı doğru yap; 33 değil, 32 kez gittik." diye cevap veren Baykal'ı CHP TBMM Grubu verileri yalanladı. Grupta tutulan mahkeme başvuru listesine göre CHP, son dönemde 33 kez mahkemenin yolunu tuttu.

Baykal, parti genel merkezinde yaptığı basın toplantısında, güncel gelişmeleri değerlendirdi. Erdoğan'ın Kürt sorunu konusunda yeni açılım yapacaklarına ilişkin açıklamalarını değinen Baykal, alınacak önlemlerin ayrıştırıcı değil, kaynaştırıcı olması gerektiğini vurguladı. Herkesin kimliğine saygı duyulması gerektiğini anlatan CHP lideri, bu çerçevede farklı dillerde konuşma, özel öğretim ve yayın yollarının açık olması gerektiğini söyledi.

Başbakan'ın kendisine yönelik eleştirileri cevaplayan Baykal, Erdoğan'ın ortaya koyduğu iddialar sebebiyle 'yalancı çoban' durumuna düştüğünü iddia etti. Baykal, "Başbakan diyor ki, '33 kez gittiler Anayasa Mahkemesi'ne, orada çadır kuracaklar falan... Bir kere 33 defa gitmedik. Hesabı doğru yap, 32 kez gittik. Bu halk bize bunun için maaş veriyor." ifadelerini kullandı. Ancak CHP TBMM Grubu'nun verileri Baykal'ı değil, Erdoğan'ı doğruluyor. CHP verilerine göre, 13 Temmuz tarihinde askerlere sivil yargı yolunu açan düzenlemeye ilişkin 27283 sayılı iptal başvurusuyla birlikte parti grubu mahkemeye 33 kez gitmiş.

CHP lideri, Erdoğan'ın yaşıyla ilgili eleştirilerine de tepki gösterdi. "Konumumuz ve yaşımız ne olursa olsun siyaset yaparız." diyen Baykal, "Önce geleceğiz, hizmetimizi yapacağız, ondan sonra gidip gitmeme kararını biz ya da milletimiz alacak." ifadesini kullandı. Baykal, siyasette yaşın önemi olmadığını belirtirken, İsmet İnönü ve Bülent Ecevit'in son anlarına kadar siyaset yaptıklarını hatırlattı. İnönü, 1972 yılında 88 yaşındayken Ecevit karşısında aldığı kurultay yenilgisi sonrası CHP genel başkanlığından istifa etmiş; 1,5 yıl sonraki vefatına kadar senatörlük görevini sürdürmüştü.

zaman



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,787 µs