üniter devlet vurgusu | " /> üniter devlet vurgusu | "/>

En Sıcak Konular

Org. Aksay'dan üniter devlet vurgusu

23 Temmuz 2009 23:03 tsi
Org. Aksay'dan üniter devlet vurgusu Harp Akademileri'ndeki mezuniyet töreninde genç subaylara diplomaları verildi. Devletin zirvesinin bir araya geldiği törende konuşan Harp Akademileri Komutanı Org. Aksay'ın 'güvenlik' konusundaki tespitleri ilginçti: Dünyada tehdit ve risklerin yerine

Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Aksay, dünyada tehdit ve risklerin yerine belirsizliklerin hakim olduğunu belirterek, "Dünyada, terörizm, kitle imha silahlarının yaygınlaşması, yoğun yasadışı göç hareketleri, kuraklık gibi büyüyen güvenlik sorunları baş göstermiştir. Üniter devlet yapımızın korunmasının vazgeçilmez unsuru, milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri'dir" dedi. 
 
Harp Akademileri Komutanlığı 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, Harp Akademileri Komutanlığı Atatürk Harp Okulu ve Kültür Merkezi binasında gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, Donanma Komutanı Oramiral Uğur Yiğit ile çok sayıda komutan ve askeri personel de katıldı.

Tören, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün salona girişiyle başladı. Törende konuşma yapan Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Aksay, eğitimlerini başarıyla tamamlayan 154 subayın kurmaylığa yükseldiğini belirterek, Harp Akademileri'nin bu yılki mezun sayısının 66'sı yabancı olmak üzere toplam 672 olduğunu kaydetti.

Dünyanın iyi yetişmiş insan gücüne sahip olmadıkça zafere ulaşmanın mümkün olmayacağını dile getiren Orgeneral Aksay, "Terörizm, kökten dincilik, kitle imha silahlarının yaygınlaşması, yoğun yasadışı göç hareketleri, kuraklık gibi giderek büyüyen güvenlik sorunları baş göstermiştir. Ülkemiz bu sorunların yoğun olarak yaşandığı bir coğrafyada yer almaktadır. Üniter devlet yapımızın korunmasının vazgeçilmez unsuru, milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri'dir" dedi.

Orgeneral Aksay'ın konuşmasının ardından mezun olan subaylara diplomaları verildi. Akademilerini birincilikle bitiren mezunlar, diplomalarını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün elinden aldı. Akademilerini ikincilikle bitiren mezunlara ise diplomalarını TBMM Başkanı Köksal Toptan verdi. Üçüncü olan subaylar da diplomalarını Başbakan Erdoğan'ın elinden aldı. Orgeneral Başbuğ da, misafir askeri personele diplomalarını takdim etti.

anka



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,785 µs