En Sıcak Konular

'Benzin vardı da biz mi içtik?'

23 Temmuz 2009 21:35 tsi
'Benzin vardı da biz mi içtik?' Demirel'e Esat Canan'ın gündeme getirdiği faili meçhul ve diğer konular soruldu. Demirel bütün sorulara cevap verdi. Tabii, kendi diliyle. Bu dil bize hayli tanıdık geldi. Demirel'li zamanlardan birinde kendisine benzin yokluğu sorulur ve o da başlıkta

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Suç, ferdidir. Bir takım ferdi suçlar ele alarak kurumları suçlamanın anlamı yok. Devlet adam öldürmez, suçu ortadan kaldırmaya çalışır" dedi.

Demirel, Mısır'ın Milli Günü dolayısıyla Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, Demokrat Parti ve ANAVATAN arasında yürütülen "bütünleşme" görüşmelerine ilişkin sorusu üzerine Demirel, siyasi partilerin gelecek seçimlere kadar toparlanması gerektiğini belirtti.

Demirel, "Bu istikamette atılmış bir adım, başarılı olmasını diliyorum" diye konuştu. "1980 darbesinde Türkiye'de orta sağda siyaset yapan Adalet Partisi kapatıldı. Daha sonra bir çok koalisyon hükümetleri kuruldu. 2002'de tek parti iktidara geldi ama bu defa da siyaset, alternatifsiz kaldı" diyen Demirel Türkiye'de siyasetin iyi işlemediğini, orta sağ partilere oy veren vatandaşların şu anda parti arayışında olduğunu öne sürdü.

Hüsamettin Cindoruk'un, Demokrat Parti'nin başına geçerek "vatandaşların arayışına cevap verdiğini" ifade eden Demirel, Demokrat Parti ile ANAVATAN'ın bütünleşme çalışmalarına seçim öncesinde başlandığını ve halen sürdüğünü söyledi.

Süleyman Demirel, çok partili siyasetin işlemesinden yana olduğunu belirterek, "O da ancak güçlü partilerle olur. Parçalanmışlıklar Türk siyasetine zafiyet (zayıflık) getirir. Sağ siyasi partiler önümüzdeki seçime kadar toparlanmalıdır" diye konuştu.

Şemdinli'ye bağlı Derecik beldesi Ormancık köyünden alınan 12 köy korucusunun 1994 yılında öldürülüp gömüldüğü iddia edilen Derecik Taburu'ndaki kazılarla ilgili olarak eski milletvekili Esat Canan'ın, kendisiyle görüştüğünü ve "Demirel, bana 'devlet adam öldürmez' dedi" açıklamasında bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Demirel, "Ne diyecektim? 'Devlet, adam öldürür mü?' diyecektim. Bugün de devletin öldürdüğü ispatlanmış değil. Devlet, devlet politikası olarak adam öldürür, diğeri cinayettir" ifadesini kullandı.

Askerlerin suça karıştığı yönünde iddialar bulunduğunun hatırlatılması üzerine de Demirel, "Suç, ferdidir. Bir takım ferdi suçlar ele alarak kurumları suçlamanın anlamı yok. Devlet adam öldürmez, suçu ortadan kaldırmaya çalışır" değerlendirmesinde bulundu.

Demirel, "Darbeciler ve Kenan Evren yargılanmalı mı?" sorusuna da şöyle yanıt verdi: "12 Eylül'ün muhatabı benim. Partiler kapatıldı, bir çok zorlu süreçten geçildi. Darbecilere referandumda yüzde 92 oy veren bu halk değil mi? Şu anda kullanılan Anayasa, o dönemin anayasası değil mi? O halde ne konuşuyorsunuz? 1983'den bu yana yapılmış tüm seçimler fiyasko mu yani."

"Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun kararnamesi halen çıkarılmadı, ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine de Demirel, "Çıkarıyorlar ya işte. Bunlar devam eden işler. Devlet bugün yapamadığını, yarın yapar" dedi.

aa



Bu haber 2,462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,708 µs