En Sıcak Konular

Lanetli Temmuz

23 Temmuz 2009 17:39 tsi
Beşiktaş camiası için Temmuz ayı adeta kabus gibi geçiyor !.. Çok acı bir tesadüfle, siyah beyazlı camia temmuz ayında efsane yöneticilerini, unutulmaz futbolcularını ve önemli mevkilerde yer alan taraftarlarını sonsuzluğa uğurluyor. Temmuz ayı, deyim yer

Beşiktaş camiasında görev almış ya da bu camiaya gönül verip spor camiasında önemli noktalara gelmiş isimlerden 9 tanesi temmuz ayında vefat etti. 10 Temmuz 1977'da Şükrü gülesin ile başlayan temmuz kayıpları, 2000'den bu yana şaşırtıcı boyutlara ulaştı. İşte Beşiktaş'ın Temmuz ayında yitirdiği isimlerden ön plana çıkanlar:
 
ŞÜKRÜ GÜLESİN
10 Temmuz 1977
Türk futbolunun yetiştirdiği en önemli yıldızlardan biriydi. 10 yıl boyunca Beşiktaş'ta oynadı ve 13 kupa kaldırdı. Palermo, Lazio ve Galatasaray'da da oynadı. Şükrü Gülesin, 10 Temmuz 1977 günü kalp krizi geçirerek hayata gözlerini yumdu.
 
ŞAN ÖKTEN
24 Temmuz 1987
Süleyman Seba döneminde Yönetim Kurulu üyesi olan Şan Ökten, çok sevdiği Beşiktaş uğruna hayatını kaybetmişti.
 
Beşiktaş’a kamp yeri bakmak için yola çıkan Şan Ökten, geçirdiği trafik kazasında vefat ederek, Beşiktaş’ın şehidi olmuştur.
 
YUSUF TUNAOĞLU
22 Temmuz 2000
Yusuf Tunaoğlu, sadece Beşiktaş'ın değil, Türk futbol tarihinin en yetenekli futbolcularından biriydi ve uzun yıllar siyah beyazlı takımda oynadı. Tunaoğlu, Beşiktaş formasıyla 2 lig, 1 Cumhurbaşkanlığı Kupası kaldırdı. Yusuf Tunaoğlu, 22 Temmuz 2000'de Kuşadası'nda kaldığı otelde geçirdiği kalp krizi sonucu öldü.
 
CENK KORAY
23 Temmuz 2000
Beşiktaş camiası Yusuf Tunaoğlu'nun ani vefatıyla sarsılmıştı ki 1 gün sonra yine çok acı bir haber geldi. Türkiye'nin en sevilen ve en başarılı ekran yüzlerinden Cenk Koray, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. Tam bir Beşiktaş aşığı olan Koray, yönetimde de görev almıştı.
  
BARIŞ AKARSU
4 Temmuz 2007
Türkiye onu ATV'de yayınlanan Akademi Türkiye yarışmasıyla tanıdı. Genç kuşağın başarılı rock sanatçıları arasına girdi. Koyu bir Beşiktaşlı olması nedeniyle siyah beyazlı taraftarlar arasında ayrı bir yer kazandı.
 
Barış Akarsu, 28. yaşgünü olan 29 Haziran 2007 Cuma akşamı Bodrum'da geçirdiği trafik kazası sonrası kaldırıldığı hastanede verdiği yaşam mücadelesini 4 Temmuz'da kaybetti.
 
MEHMET IŞIKLAR (OPTİK BAŞKAN)
25 Temmuz 2007
Çarşı'nın kurucularındandı. "Optik Başkan" olarak tanınan Mehmet Işıklar, çocukluğundan itibaren siyah beyazlı renklere gönül vermiş ve tribün liderliği yapmış, taraftarların sevgilisi haline gelmişti. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü mezunu olmasıyla da farklı bir tribün lideri portresi çizen "Optik Başkan" 25 Temmuz 2007'te hayata gözlerini yumdu.
 
HASAN DOĞAN
5 Temmuz 2008
TFF Başkanlığı yaparken 5 Temmuz 2008'de geçirdiği kalp kriziyle hayata gözlerini yuman Hasan Doğan aynı zamanda Beşiktaş taraftarı ve kongre üyesiydi.
 
Doğan, özellikle Milli Takımımızın EURO 2008'deki yarı final başarısı nedeniyle büyük bir popülarite sağlamış ve bu başarının hemen sonrasında gelen vefatıyla Türk futbol camiasını sarsmıştı.
 
ORHAN ŞENGÜRBÜZ
18 Temmuz 2009
Türkiye'nin en saygın spor spikerlerinden biri olan Orhan Şengürbüz de siyah beyazlı renklere gönül vermiş biriydi. Ancak Şengürbüz, mesleğine duyduğu saygıyla, hiçbir zaman Beşiktaşlılığıyla ön plana çıkmamıştı. Şengürbüz'ün 18 Temmuz'daki ani vefatı tüm spor camiasında olduğu gibi, kendisine saygı duyan Beşiktaşlıları da üzüntüye boğdu. Bu arada yıllar süren meslek Beşiktaşlılığını afişe etmeyen Şengürbüz'ün siyah beyazlı renklere duydruğu sevgi, cenazesinde ortaya çıktı. Orhan Şengürbüz'ün oğlu Utku, cenazeye babasının hediye ettiği Beşiktaş formasıyla geldi.
 
VEDAT OKYAR
20 Temmuz 2009
Yusuf Tunaoğlu'ndan 1 gün sonra Cenk Koray'ı kaybeden Beşiktaş camiası, bu kez de Orhan Şengürbüz'den 2 gün sonra büyük bir efsanesini, Vedat Okyar'ı yitirdi. Takvim yaprakları 20 Temmuz 2009'u gösteriyordu. Beşiktaş formasıyla unutulmaz maçlar çıkaran, kupalar kaldıran, ardından spor yazarlığına başlayan ve yüreğindeki tükenmez insan sevgisiyle, Beşiktaş'a karşı sevgi beslemeyen insanların bile sevgilisi olan 'Güzel İnsan' Vedat Okyar, vefatıyla Beşiktaş'ın Temmuz ayında yitirdiği insanlar arasındaki son isim oldu.

Bu haber 639 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,328 µs