En Sıcak Konular

Suikast planını inceleyen Balkız şikayetçi oldu

23 Temmuz 2009 10:40 tsi
Suikast planını inceleyen Balkız şikayetçi oldu İbrahim Şahin’in kendisine yönelik suikast planlarını inceleyen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, üçüncü Ergenekon davasında şikâyetçi oldu. Savcı Öz de iddianamede Balkız’a ”müşteki” olarak yer verdi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan eski Emniyet Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’in “suikast listesi”nde yer aldığı belirtilen Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, üçüncü iddianameye ilişkin dava sürecine müşteki (mağdur-şikâyetçi) olarak katılmaya hazırlanıyor.

Kendisine yönelik suikast hazırlıklarının belgelerini görünce ikna olduğunu vurgulayan Balkız, bu yönde başvuruda bulunduğu Ergenekon soruşturması savcısı Zekeriya Öz’den olumlu yanıt aldığını kaydetti.

Ergenekon davasının geneli için siyasileşme endişesi taşıdığını belirten Balkız, önce 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren’in yargılanması gerektiğini söyledi.

Milliyet’in sorularını yanıtlayan Balkız, kendisi gibi suikast planlarının hedefinde olan eski Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Kazım Genç’le birlikte ziyaret ettiği Öz’le yaptıkları görüşmeyi anlattı.

Balkız, Şahin’in bilgisayarından çıkan bilgilerin deşifrelerini, kendisi ve Genç’in evinin fotoğraflarını, krokilerini gösteren Öz’ün, suikast planı hakkında bilgi verdiğini söyledi.

‘Planları gördük’
Bu belgeleri ve Şahin’in avukatının arama sırasında belgelere attığı imzayı gördükten sonra suikast planına inandığını vurgulayan Balkız, Öz’ün anlattığı planı şöyle aktardı:;

“Kazım Genç’le ben... Evlerin şemaları, krokileri, haritası, trafik yönleri... Birileri araba çalacak, birileri evimizin önünde park edecek, biri gözetleme yapacak. Biri bize yaklaşırken uzaktan kumanda ile patlatacak. Bu işler olurken yakın koruma olacak. Dokuz kişiden oluşan bir tim ve her birine birer sim kartı dağıtılmış. Bir kez kullanılacak ve imha edilecek.”

Söz konusu timin Şahin’in ekibi olduğunu kaydeden Balkız, ayrıca Şahin’in bilgisayarından çözümle elde edilen bilgilerde “suikast” ifadesinin geçtiğini belirtti. Plana ikna olduktan sonra Öz’e dilekçe vererek müşteki olarak davaya katılma talebinde bulunduğunu söyleyen Balkız, “Öz, talebinizi kabul edeceğini söyledi mi?” sorusuna, “Evet” yanıtını verdi.

Ancak, Balkız, üçüncü iddianameyi henüz okuyamadığı için, intikal eden konuları da bilemediğini ifade etti. Balkız, üçüncü iddianameye ilişkin görüşmeler başladığı zaman mahkemeye gideceklerini bildirdi.

‘Amaç, çatışma’
Kendisi için ciddi tehlike gördüğünü vurgulayan Balkız, neden hedef olarak seçilmiş olabileceği sorusu üzerine şöyle konuştu:

“Alevilerle Sünnileri karşı karşıya getirmek, Alevileri galeyana getirmek, ülkede karmaşa ve kaos yaratmak, darbeye uygun ortam hazırlamak için.”

Ergenekon soruşturmasının geneli için siyasileşme endişesi taşıdığını belirten Balkız, şunları söyledi:
“Herkes bundan bir rant çıkarmaya çalışıyor ve bunun üzerine herkes bir siyasi hesaplaşma yapıyor. Bunun bir siyasi hesaplaşma malzemesine dönüşmüş olması demek, sonuçsuz kalması, kadük kalması demektir. O sonuç oluşacak bence.”

‘Yapanları yargıla’
Öncelikle darbeye niyetlenenlerin değil, darbe yapanların üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayan Balkız, şunları kaydetti:

“Darbeyi düşünmüş, bunun için niyetlenmiş, bunun için silah stoklamış, proje plan yapmış, konuşmuş, - Balbay (Ergenekon tutuklusu Cumhuriyet gazetesi Ankara temsilcisi) örneğinde olduğu gibi - kimseler yerine, bu işi gerçekleştirmiş, memleketin başına 12 Eylül’ü sarmış, şu kadar insanın kaybına, işkenceye, asılmasına, partilerin, demokratik kitle örgütlerinin, sendikaların kapatılmasına neden olan, bütün demokratik hakları askıya almış olan Kenan Evren’den başlasınlar. Niyetlerini buradan anlayalım.”



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,719 µs