-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

Albay Çiçek, Savcı Zekeriya Öz'den şikayetçi! -Video

23 Temmuz 2009 10:29 tsi
Albay Çiçek, Savcı Zekeriya Öz'den şikayetçi! -Video Ergenekon savcısı Zekeriya Öz HSYK'ya şikayet edildi. Hem de Albay Dursun Çiçek tarafından. Çiçek kendini tutuklayan hakimi de şikayet etti.

'Ergenekon'' soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra avukatının itirazıyla tahliye edilen Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile tutuklanmasına karar veren Hakim Rüstem Eryılmaz'ı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) şikayet etti.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Çiçek, avukatı aracılığıyla geçtiğimiz günlerde HSYK'ya verdiği dilekçede, hakkındaki soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları ve tutuklanma kararını veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimi hakkında tahkikat yapılmasını talep etti.

Dilekçede, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında sorgulandığı sırada kendisi ve avukatınca imzalanan sorgu tutanakları ile nöbetçi hakimce verilen gerekçeli tutuklama kararının kendilerine verilmediğini kaydeden Çiçek, yalnızca gerekçeli kararın hüküm kısmının okutulduğunu, hakkındaki tutuklama kararına itiraz dilekçesinin de gerekçeli karardan bihaber yazıldığını savundu.

Tutanaklar ile gerekçeli tutuklama kararının verilmemesiyle savunma ve adil yargılanma hakkının ihlal edildiğini savunan Çiçek, geçerli bir delil olmamasına rağmen tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin maddi ve manevi yönden mağduriyetine yol açtığını ileri sürdü.

Çiçek, dilekçede, ''Soruşturma evrakını tarafımıza vermeyen başta İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz olmak üzere soruşturmaya katılan diğer savcılar ile itiraz hakkımızı engellemek amacıyla gerekçeli tutuklama kararını şahsıma ve avukatıma vermeyen Hakim Rüstem Eryılmaz hakkında bu şikayetimizin incelenmesini ve gerekli işlemin yapılmasını arz ederim'' dedi.

aa



Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,289 µs