En Sıcak Konular

Ertosun CHP'li Mengü'yü de kızdırdı

23 Temmuz 2009 09:11 tsi
Ertosun CHP'li Mengü'yü de kızdırdı Ergenekon duruşmalarını izleyen CHP Milletvekili Şahin Mengü bile HSYK üyesi Ali Suat Ertosun'un Ergenekon sanığı ile yemek yemesinden rahatsız oldu.

Kenan Kıran- Murat Alan'ın haberi
 
CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) asil üyesi Ali Suat Ertosun'u, Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan Engin Aydın'la birlikte gösteren fotoğrafı yorumladı.

Mengü, “HSYK üyesinin, Ergenekon sanığı olduğunu bile bile Aydın'la yemek yemesi doğru mu?” sorumuza, “Yememesi lazım. Bir sanıkla yemek yenir mi ya... Biliyorsa yememesi lazım” dedi.

“BEN LAİKİM, SEN LAİK DEĞİLSİN!”
Şahin Mengü ile Silivri'deki Ergenekon duruşmasının arasında konuştuk. Mengü'nün, sorularımıza verdiği ilginç cevaplar şöyle:
- Silivri'deki duruşmayı ne sıfatla izlediniz?

- CHP gözlemcisi olarak izledim.

- HSYK Asil Üyesi Ali Suat Ertosun'un, Ergenekon sanığı Engin Aydın ile fotoğrafı gazetelere yansıdı. Bu fotoğrafı nasıl değerlendiriyorsunuz?

- Bir insan kimle bir araya gelir bilemem. Nerede birlikte olmuşlar. Bilmek lazım... Bu fotoğrafın ne zaman çekildiğini bilemiyorum. Örneğin Kent toplantılarında herkesin bir arada olduğunu dünya alem herkes biliyor. Saklı gizli bir şey değil. Kent Otel'in kapısında çekilmiş. Bundan 1.5 sene önce çekilmiş fotoğraf olabilir. Bu fotoğrafın tarihini bilmek lazım.

- Ali Suat Ertosun, Ergenekon sanığı Engin Aydın'la Kent Otel'de görüşüyor. Engin Aydın, Ergenekon sanığı İlhan Selçuk'un başkanlık ettiği Kent Otel'deki toplantıların Genel Sekreterliğini yapıyor. Toplantıya katılan kişilerden emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon, Ergenekon'un yöneticisi olduğu gerekçesiyle yargılanıyor. HSYK üyesinin Ergenekon sanıklarıyla görüşmesi doğru mu?

- O zaman hakim ve savcıların papaz hayatı yaşaması lazım. Koyacaksın bir binanın içine, öyle mi yaşayacaklar? Dünyada böyle bir düzen var mı? Hakim, avukatla oturmaz, siyasetçiyle oturmaz. Aklına kim geliyorsa oturmaz. Sen o zaman neden bazı insanlarla oturuyorsun? Ben, senin yerinde olsam, benimle konuşmam. Ben laikim, sen laik değilsin.

- Benim laik olup olmadığımı nasıl biliyorsun?

- Nereden bileceğim. Çalıştığın yerden belli. Ben senle olsam oturmam.

- Hukukçusunuz, bir de insanları laik-laik olmayan diye ayırıyorsunuz... Bu kadar önyargı olmaz...
(...)

- Sen bana karşı önyargılısın. Ben sana olmayayım mı?
(Telefon geliyor...) Milletvekili, Ergenekon sanığıyla öpüştü. Yandık şimdi...

VAKİT GAZETESİ MUHABİRLERİ BENİ ABLUKAYA ALDI...”

- Genel Başkanınız Baykal da, Ergenekon sanıklarının avukatı...

- Doğru... Her hakkı çiğnenen insanın sonuna kadar avukatıyız. Nasıl Başbakan savcısı oluyor, nasıl Başbakan kalkıyor ne diyor: ‘Bunun arkasında anamuhalefet partisi genel başkanı var' diyor. Ben de sonuna kadar avukatıyım.
(Yine telefon geliyor) Telefondaki kişiye, ‘Burada Vakit Gazetesi'nin muhabirleri beni ablukaya aldı. Muhabirlerle, etik tartışıyoruz. Telefon açık kalmasın. Seni de dinler, ‘etik' olmaz... Bu onlara ayıp bir şey... Telefonu alıp istedikleri gibi yazmak... 5 dakika sonra ararsın...' diyor.

- CHP olarak telefonlar konusunda mağdur partisiniz. Önder Sav olayında olduğu gibi...

- Olabilir. Herkesin hayatında hata olabilir. Sen hata yapmıyor musun? Yok, sen yapmıyorsun...

- HSYK üyesinin işleyen bir davanın sanığıyla buluşması doğru mu?

- Bilemiyorum. Onun yerine yedek üyeler gelir. 5 tane yedek üyeleri var... Ali Suat Ertosun'un yerinde olsam, çıkar söylerim. Ben fotoğrafın nerede çekildiğini bilmiyorum. Fotoğrafın nerede çekildiğini çıkaramadım. Neresi orası?

- HSYK üyesi, Ergenekon sanığının olduğunu biliyor ve onunla yemek yiyor... Bu doğru mu?

- Yememesi lazım. Bir sanıkla yemek yenir mi ya... Biliyorsa yememesi lazım.

BENİM AVUKATLARIM PROFESYONEL AVUKATLAR”

- Büronuzdaki avukatlar, Ergenekon sanıkları emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve Tuncay Özkan'ın avukatlığını yapıyor... Bu etik mi?

- Profesyonel avukatlar... Örneğin, benim izlememde ne sakınca var? CHP'nin görevlendirdiği 3 kişiden biriyim. Parti Meclisi üyesi Ayça Emece Hanım var. Genel Sekreter Yardımcımız Mehmet Ali Özpolat var...

vakit




Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,650 µs