En Sıcak Konular

Amirallere suikastin arkasından cunta çıktı

23 Temmuz 2009 08:03 tsi
Amirallere suikastin arkasından cunta çıktı Amirallere suikast iddiasıyla tutuklanan üç teğmeni, iki albayın yönlendirdiği ve Ergenekon sanıklarından Levent Bektaş’ın talimatını bekledikleri iddia edildi.

İstanbul ve Gölcük’te iki amirale suikast planladıkları iddiasıyla tutuklanan üç teğmenin, Poyrazköy cephaneliği soruşturmasında adı geçen Levent Bektaş ile bağlantılı oldukları öğrenildi. Teğmenlerin, suikas planını iki albaydan aldıkları, planın arkasında ise MİT raporunda Karargah Evleri yöneticisi olduğu belirtilen amiral R.’nin yer aldığı iddia edildi. Teğmenlerin Ergenekon soruşturmasına destek verdiği gerekçesiyle Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile yerine geçmesi beklenen Ufuk Yiğit’i hedef seçtikleri öğrenildi.

Bir teğmenin ihbarı üzerine başlatılan operasyonda ‘Örgüt üyesi’ oldukları iddiasıyla nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan teğmenler Sinan Efe Noyan, Alperen Erdoğan ve Faruk Akın’a, savcılıkta adreslerinde ele geçirilen ‘el yazması suikast planlarının’ sorulduğu öğrenildi. Muvazzaf iki amiralin hedef seçildiği suikast planlarının yer aldığı notta, albaylar T.D. ve O.Y’nin yönlendirmesi doğrultusunda suikast yapılacağı ve Poyrazköy cephaneliği soruşturması kapsamında tutuklanan Levent Bektaş’ın talimatlarının beklendiği iddia edildi.

KÜÇÜK İLE İLİŞKİSİ SORULDU

Teğmenlere, Ergenekon sanıkları Şener Eruygur, Hurşit Tolon, Veli Küçük’le ilişkilerinin yanı sıra Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda faliyet gösteren fuhuş çetesine ilişkin sorular da yöneltildiği öğrenildi. Teğmenlerin “Uyuşturucu ticareti ile Ergenekon örgütüne para temin ettiği” de iddialar arasında.

MİT RAPORUNDA ADI GEÇİYOR

Suikast planının arkasında yer aldığı ileri sürülen amiral R.’nin, MİT tarafından hazırlanan Karargah Evleri raporunda yönetici olduğu iddia ediliyordu. Amiral R. kendisine ait olduğu öne sürülen ve internete düşen ses kaydında, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç’ın atadığı yeni görevinden rahatsızlığını şöyle anlatıyordu: Meslek onuruyla kimseyi oynatmam. Pırlantayı alıp yere attı herifler ya! Bunu kabul edemem.

Savcı Öz’e ifade verdi iddiası

Teğmenlerin suikast planında ‘yönlendirmeyi yaptığı’ iddia edilen iki albaydan T.D.’nin, Poyrazköy cephaneliğine ilişkin Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan 8 albaydan biri olduğu, albay O.Y.’nin ise bir süre önce internete düşen ses kaydında ‘Ergenekon’un intikam yeminini yaptığı iddia edildi. Öte yandan teğmenlerin avukatları, usulsüz olduğu gerekçesiyle müvekkillerinin tutukluluğuna itiraz etti.

'TEĞMEN DAVASI' AVUKATLIK ÜCRETİNİ GÜNDEME TAŞIDI
‘Başbakan’a suikast için füze verdi’ iddiası

‘28 Şubat’ sürecinin mimarlarından emekli Orgeneral Çevik Bir’in Ergenekon soruşturması kapsamında 5 buçuk saat süren savcılık sorgusunun ayrıntıları ortaya çıktı. Ergenekon savcısı Zekeriya Öz, 25 Haziran’da Levent’teki adliye binasındaki sorguda Bir’e Başbakan’a yönelik bir suikast planının ayrıntılarını sordu. O soruları da, ‘Zeytindalı’ kod adlı bir gizli tanığın ifadelerine dayandırdı. Zeytindalı’na göre, Başbakan’ı öldürmesi için, Çevik Bir kendisine bir füze vermişti. İşte Zeytindalının o ifadesi: “Eski MİT Bölge Başkanı Nuri Gündeş’le iki kez buluştuk. İkinci buluşmada yanımızda Yüzbaşı Mehmet de vardı. Daha sonra birlikte Ankara’ya gittik. Ankara’da bir binada Çevik Bir’le buluştuk. Bir’in bürosunda gitar çantasına benzeyen bir çanta vardı. Bir, o çantayı açtı. İçinde bir füze vardı. Çantayı Yüzbaşı Mehmet aldı. Birlikte Çanakkale’ye gittik. Burada eylemin ayrıntısını öğrenince eylemden vazgeçtim. Füzeyi ise Gemlik’e götürerek gizledim.” Savcı Zekeriya Öz sorguda Çevik Bir’e Zeytindalı’nın bu ifadelerini okudu. Dikkatle dinleyen Bir, iddiaların hepsini reddetti. Sözkonusu füze, daha sonra Gemlik’te Zeytindalı’nın ifadesindeki adreste ele geçirilmişti.

star



Bu haber 536 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,345 µs