En Sıcak Konular

Giresun Piraziz yine sele teslim

22 Temmuz 2009 21:17 tsi
Giresun'da sel sonucu kent merkezi ile Bulancak ve Piraziz ilçelerinde hasar tespit çalışmaları gün boyunca sürdürülürken bölgede yeniden etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Küçükgüre ve Büyükgüre derelerinin dün bölgede etkili olan yağış sonrası taşması sonucu birçok ev ve iş yerinin sular altında kaldığı Giresun kent merkezinde ekipler gün boyunca tahliye çalışması yaptı.

Cadde ve sokaklardaki sel suyunun taşıdığı çamur ve kum gibi molozlar iş makinelerinin yardımıyla kaldırılarak temizlik yapıldı.

Giresun Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Cinel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hasar tespit çalışmalarının sürdürüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

''Bu akşam saatlerinde tekrar şiddetli yağış başladı. Bu şiddetli yağış bu kez kentin doğu bölgesi olan Aksu, Gedikkaya, Hacıhüseyin ve Osmaniye mahallelerinde etkili oldu. Buralarda belediyemize ait birçok alt ve üst yapının hasar gördüğünü öğrendik. Yağmur etkisini azaltsa bile halen sürüyor. Kent genelinde önümüzdeki günlerde çok detaylı hasar tespit çalışması yapacağız. Tüm ekiplerimiz yaşanan olumsuzlukları gidermek için çalışmayı yapmaktadır.''

-BULANCAK'TA BAZI BÖLÜMLERE SU VERİLEMİYOR-

Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın da ilçede yaklaşık 300 evin selden etkilendiğini ifade ederek, ''Bunun yanı sıra bir adet derin su kuyusu hasar gördü. Biri ise tamamen iptal oldu. Bir firma ile anlaşma yaparak, ilçeye yeterince su verilmesi için yeni bir kuyu açma çalışmalarını başlattık. Şu an ilçenin üst kesimine su vermekte zorluk çekiyoruz'' dedi.

Bu arada, Bulancak-Kovanlık kara yolunun kapanması nedeniyle Piraziz ilçesine bağlı köylerin de aralarında bulunduğu 52 köye ulaşım sağlanamadığı belirtildi.

-KIZILAY DERNEĞİNDEN MAĞDUR AİLELERE GIDA YARDIMI-

Giresun'da dün meydana gelen selin ardından bölgeye gelen Türk Kızılayı ekipleri, mağdur aileleri tespit ederek yardım çalışmalarına başladı.

Kızılay Afet Müdahale ve Yardımlar Bölümü Ekip Başkanı Kemal Pehlivan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bugün muhtar ve gönüllü vatandaşlar eşliğinde Tayyaredüzü ve Gazi mahallelerinde selden mağdur olan 17 aile tespit ettiklerini söyledi.

Bu ailelere öğle saatlerinde pratik olsun diye kumanya dağıttıklarını ifade eden Pehlivan, ''Ayrıca her aileye çeşitli gıdalardan oluşan 20 kilogram ağırlığında koli, birer mutfak seti, hijyen seti dağıttık. Temiz su ihtiyacı olduğu ve su saklama sorunu bulunduğu için her aileye birer boş su bidonu verdik. 50 kişiden oluşan bu ailelerin her bireyine 1,5 litrelik su dağıttık'' diye konuştu.

Pehlivan, mağdur aileler için kent merkezindeki 19 Eylül İlköğretim Okulu'nun çok amaçlı salonunda mutfak oluşturulduğunu, akşam yemeği için çorba, etli pilav, ayran ve tatlıdan oluşan menü hazırlandığını, hizmete sunulacağını kaydetti.

Kemal Pehlivan, mağdur ailelerin, geceyi evinde geçirmese bile yakınlarında kalmayı tercih ettiğini, bu nedenle çadır kurulmadığını belirterek, ''Yine de Valilik, ihtiyaç olması halinde spor salonları ve öğrenci yurtlarında böyle ihtiyaçların karşılanması için gerekli düzenlemeyi yaptı'' dedi.


aa



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,327 µs