En Sıcak Konular

Yağmur Karadeniz Otoyolu'nu da vurdu

22 Temmuz 2009 20:15 tsi
Mühendislik hataları ve katrilyonluk maliyeti nedeniyle eleştirilen Karadeniz Otoyolu sağanak yağışa teslim oldu. İki dere taşınca otomobiller sular içinde kaldı.

Bir haftadır Karadeniz’in büyük bir kısmını yerle bir eden sel faciasının son durağı Giresun oldu. Dün sabaha karşı bastıran sağanak yağışlarla kent merkezinin batısındaki Büyük Güre ve Küçük Güre dereleri taştı, yaklaşık bin araç ya sel sularına gömüldü ya da denize sürüklendi. Su birikintileri nedeniyle bir süreliğine ulaşıma kapanan Karadeniz Sahil Yolu’nda yaklaşık 2 kilometrelik araç kuyruğunun oluştu.

Yağışların ardından kentin Bulancak ilçesine bağlı Pazarsuyu mevkiinde üç kişi mahsur kaldı. Vatandaşlar, Genelkurmay Başkanlığı’na ait kurtarma helikopteriyle kurtarıldı.

Öte yandan Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nin alt katını su bastı. Başhekim Ahmet Bal, hastanenin alt katındaki teknik serviste 30 santimetre yüksekliğinde su biriktiğini söyledi. Ek binalarındaki kreşin alt katı ve hastanenin arşiv bölümünün önüne su dolduğunu bildiren Bal, suları pompalarla tahliye ettiklerini belirtti.

Selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Giresun’un tarihteki en büyük felaketle karşı karşıya olduğunu söyledi. Şehrin özellikle Teyyaredüzü ve Gaziler mahallelerinde büyük hasar olduğunu ifade eden Aksu, “Maddi zararın en az 20 milyon TL olduğunu tahmin ediyoruz, belki daha da fazla” dedi.

Kriz masası oluşturuldu
Can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Aydın, sahile 70 kilometre uzaklıkta olan iç kısımlardaki yağışın bile ilçelerini etkilediğini ve bine yakın evin sular altında kaldığını belirtti. Aydın, köylere ulaşımın sağlanamadığını, çökme tehlikesi olan evlerin de tahliye edildiğini söyledi. Giresun Valisi Mustafa Yaman kriz masası oluşturduklarını, hasar tespit çalışmalarına başladıklarını belirtti.

taraf



Bu haber 579 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,293 µs