'referandumu' kaybetti! | " /> 'referandumu' kaybetti! | "/>

En Sıcak Konular

Kenan Evren 'referandumu' kaybetti!

22 Temmuz 2009 19:41 tsi
Kenan Evren 'referandumu' kaybetti!

Baykal'ın 12 Eylül'ü düzenleyenlerin yargılanması için verdiği teklife 'refarandum yapılsın halk isterse, intihar ederim' diye tepki gösteren diyen Evren'e kötü haber.

Darbecileri koruyan Anayasa'nın geçici 15. Maddesinin yürürlükten kaldırılmasına ilişkin girişimlerin ardından; "Eğer halk ‘evet' der, geçici 15. maddeyi kaldırırsa, o zaman hiç yargılamaya da gerek yok, ben intihar ederim!”" diyen Kenen Evren'e kötü haber. 17 ilde yapılan 1560 kişinin katıldığı anketten Kenan Evren'in yargılanması yönünde sonuç çıktı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Anayasa'nın geçici 15. maddesinin kaldırılması ve 12 Eylül'ü gerçekleştiren Kenan Evren ile hayattaki diğer komutanların yargılanması için yaptığı öneriye halktan da destek geldi.

GENAR araştırma şirketinin 2009’un ikinci çeyreğini ele alan "Türkiye, Siyaset ve Toplum" başlıklı araştırmanın sonuçları yayınlandı.

17 ilde toplam 1560 kişi ile yüz yüze görüşülerek yapılan araştırmada katılımcılara geçtiğimiz günlerin tartışmalı konusu olan darbecilerin yargılanması konusu da soruldu.

"TÜRK TOPLUMU DARBEYE VE DARBECİLERE KARŞI"

Vatandaşlar,  “Sizce 12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren Kenan Evren ve kurmayları yargılanmalı mı, yargılanmamalı mı?” şeklindeki soruya yüzde 61,1 oranında evet cevabı verirken, yüzde 39’u Evren’in yargılanmasına karşı çıktı.

Ankette ayrıca 28 Şubat post modern darbesini düzenleyenlerin yargılanıp yargılanması gerektiği de soruldu. Toplumun yüzde 66.4’ü, 28 Şubat 1997’de darbe yapmayı planlayanların yargılanmasını istedi. Araştırma şirketi ise bu sonuçları, “Artık ülkemizde Türk toplumu darbeye geçit vermeyecek demektir.” şeklinde değerlendirdi.

haber7




Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,190 µs