En Sıcak Konular

Giresun'da vatandaşlara hastalık uyarısı

22 Temmuz 2009 19:22 tsi
Giresun Sağlık Müdürlüğü, kentte etkili yağış nedeniyle vatandaşları bulaşıcı hastalıklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kentte dün etkili olan yağışta il merkezi ve Bulancak ilçesindeki derelerin taştığı ve dere yataklarına yakın yerleşim yerlerinde su baskınları yaşandığı anımsatıldı.

Taşkınlar sonrası su kaynaklı hastalıkların artma olasılığının yüksek olduğu belirtilen açıklamada, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi için taşkın veya su kesintisi olan mahallelerde su kesintisinden sonra gelen ilk şebeke sularının kullanılmaması ve içilmemesi önerildi.

Bu bölgelerde ikinci bir uyarıya kadar suların kaynatılmadan içilmemesi gerektiği, sağlık ekiplerinin incelemesi sonrası şebeke sularının içilip içilmemesi konusunda açıklama yapılacağı bildirildi.

Bölgede taşan suların temas ettiği gıda maddelerinin satılmaması ve satın alınmaması istenen açıklamada, vatandaşların hastalıklara karşı alması gereken diğer önlemler şöyle sıralandı:

''Her türlü hayvan ölüleri hızla uzaklaştırılıp belediye ve Tarım Müdürlüğü iş birliğiyle 1-1,5 metre derinliğindeki çukurlara gömülmeli ve kireçle dezenfekte edilip üzerleri örtülmeli. Su basan meskenler temizlenirken lastik çizme, eldiven, su geçirmez muşamba kullanımına azami özen gösterilmeli. Meskenlerdeki çamur ve su birikintisi tamamen boşaltıldıktan sonra yüzeyler ve eşyalar dezenfekte edilmeli. Taşkın sonrası fare ve sivrisinek artışı görülmesi halinde ilaçlama için ilgililer uyarılmalı. Kümesler dahil barınaklarındaki hayvanlar dışarı çıkarılmalı ve barınaklar dezenfekte edilmeli.''

Hayvan barınaklarının temizliği konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yetkililerinin tavsiyelerine uyulması gerektiği belirtilen açıklamada, su baskınında yaralanan vatandaşların ''tetanos aşısı'' için en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmesi istendi.

Hastalık ihtimaline karşın, taşkınların getirdiği lağım suları, çöp, çamur, ağaç ve molozla kirlenen denizlere de Valilikçe yapılacak uyarıya kadar girilmemesi gerektiği kaydedildi.

aa



Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,603 µs