En Sıcak Konular

Derecik'te gözler Adli Tıp'ta

22 Temmuz 2009 17:45 tsi
Hakkari'nin Derecik beldesindeki 12 korucunun gözaltında öldürülüp gömüldüğü iddia edildiği yerde bulunan kemiklerden ikisine ait Adli Tıp raporu bekleniyor.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik İç Güvenlik Taburu'nda 1994 yılında 12 köy korucusunun öldürülerek tabur bahçesine gömüldüğü iddiası üzerine dün yapılan kazılarda 3'ü hayvan kemiği olduğu anlaşılan 5 kemik bulundu.

Diğer 2 kemik, incelenmek üzere Van Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Burada kemiklerin DNA profili çıkarılamazsa, İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Öte yandan, kayıp yakınlarından alınan doku örneklerine ait DNA profili de Van Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak incelemenin ardından çıkarılacak. Kemiklerden ve kayıp yakınlarından çıkarılacak olan DNA profilleri daha sonra karşılaştırılıp kimlik etspiti yapılacak.

Öte yandan, kayıp yakınları avukatlarından Salih Akbulut, söz konusu kroki ile hiçbir şeyin bulunamayacağını belirtti. Akbulut, "Söz konusu krokide belirtilen bir yer yok. Havuz ve helikopter pisti deniliyor, o da yok. Bir köylünün tanıklık yapması sonucu başka yeri kazdık. Oradan 3 tane kemik çıktı. Tabii ki bu kemikler öldürülen 12 köy korucusuna ait olmayabilir.

 Bu Adli Tıp Kurumu'nda belli olacak. En dikkat çekici nokta 1994 yılına ait kola kutuları ve bisküvi poşetlerinin çıkması. Bu kroki ile hiçbir şey bulunmaz. Savcılığa mektup veren asker, gelip yer gösterirse sonuç alabiliriz. Krokide belirtilen alan çok büyük. Bu alanın tamamını kazmak mümkün değildir" dedi.

 



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,318 µs