En Sıcak Konular

Şahin'den başkanlığa yeşil ışık

22 Temmuz 2009 14:54 tsi
AK Parti Antalya Milletvekili Mehmet Ali Şahin, TBMM Başkanlığına adaylığı konusunda yoğun talepler geldiğini ifade ederek, ''Bu yoğun teveccüh karşısında da duyarsız ve sessiz kalmam doğru olmazdı. Bu teveccüh beni bir sorumluluk altına sokmaktadır. Bu

Şahin, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, isminin, basın-yayın organlarında, Meclis Başkanı adayları arasında yer aldığına işaret etti.

Bunu, ''AK Parti Grubu milletvekillerinin, basın-yayın organlarına da yansıyan teveccühü'' olarak değerlendiren Şahin, ''Özellikle son günlerde milletvekilli arkadaşlarımızdan, bana çok yoğun bir şekilde Meclis Başkanlığına aday olma konusunda talepler ulaşıyor'' diye konuştu.

Şahin, siyasi hayatında hiçbir göreve talip olmadığını, hep isteyen değil, istenilen olmayı tercih ettiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ancak bu yoğun teveccüh karşısında da duyarsız ve sessiz kalmam da doğru olmazdı. Bütün bu teveccühleri, talepleri şu anda değerlendiriyorum. TBMM Başkanlığı, son derece şerefli bir görevdir. Bu görevi, bizim grubumuzda çok başarıyla yapacak, çokça arkadaşımız var. Geçmişte bu sorumluluğu üstlenmiş arkadaşlarımız da bu sorumluluğu büyük liyakatle yerine getirmeye çalıştılar, şimdi de öyle. Ancak partimizin üst düzey yöneticilerinden de milletvekili arkadaşlarımızdan da bana ulaşan bu yoğun talep karşısında, bütün bunları çok yoğun şekilde değerlendiriyorum.

Şahsıma yönelik yoğun teveccüh bana bizzat veya dolaylı olarak yansıyor. Bütün bu talepleri ve teveccühleri değerlendirmek, bana düşmektedir. Bu teveccüh beni bir sorumluluk altına sokmaktadır. Bu sorumluluğun gereği neyse onu yapacağım. Kimin Meclis Başkan adayı, hatta Meclis Başkanı olacağına, milletvekillerimiz karar vereceklerdir. Şu anda bu aşamadayım. ''

AK Parti'li Şahin, adaylığına ilişkin değerlendirme sonucunu ne zaman açıklayacağına ilişkin soruya, ''O noktaya geldiğimizde, mutlaka kamuoyuyla paylaşırım. Grubumuz cuma günü toplanacak, ondan önce veya o gün bir açıklama yapar mıyım, henüz karar vermiş değilim. Ancak çok ciddi olarak bu teveccühü değerlendiriyorum'' karşılığını verdi.

-''TEDİRGİNLİĞE GEREK YOK''-

Hakim ve savcılar kararnamesinin gecikmesine ilişkin değerlendirmesinin istenmesi üzerine Şahin, başta Adalet Bakanı Sadullah Ergin olmak üzere, tüm kurul üyelerinin, uzun zamandır yoğun bir çalışma içinde olduğunu söyledi.

Şahin, ''Zannediyorum ki karşılarına bazı zorluklar çıkmış olmalı ki bu kadar uzadı. Büyük bir titizlikle çalışan kurul üyesi bütün arkadaşlarımızın, bu sorunları inanıyorum ki büyük bir liyakatle aşacaklardır. Herhangi bir tedirginliğe gerek olmadığı düşüncesindeyim'' diye konuştu.
aa 

 



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,981 µs