En Sıcak Konular

Başbakan'ı Ankara'da vuracaklardı

22 Temmuz 2009 14:46 tsi
Başbakan'ı Ankara'da vuracaklardı İddianamenin en dikkat çeken bölümleri örgütün planladığı öne sürülen eylemler. İddialara göre eski Özel Harekatçı İbrahim Şahin'e bağlı suikast timleri oluşturulmuş ve önemli isimler hedef alınmış.

Ergenekon'un 3. iddianamesi artık mahkemede. Mahkemenin önünde 15 günlük bir inceleme süresi var.

CNN Türk'ün haberine göre; İddianamede Ergenekon'un silahlı eylem grupları ayrıntılarıyla anlatılıyor. Grupların lideri ise İbrahim Şahin. İddiaya göre İbrahim Şahin'e bağlı 12 suikast timi var. Bu timler ayrı ayrı hücreler biçiminde oluşturulmuş. Suikast timlerindeki asker ve polisler operasyonel birimlerden seçilirken, hem polisler hem de askerler özel harekâtçılardan oluşuyor.

BU İSİMLER NASIL BİRARAYA GETİRİLDİ

İddianamede bunun da yanıtı veriliyor. Savcılara göre zanlılarla önce bazı devlet görevlileri temas kurmuş. Onlara devlet adına çok önemli ve gizli bir göreve seçildiğini söylemiş. Bu çok önemli ve gizli göreve İbrahim Şahin'in komite ettiğini belirtilmiş. Hemen ardından da İbrahim Şahin devreye girerek, suikast timlerinde görevlendirilenleri listelemiş ve listeye de S-1 ismini vermiş. İddianameye göre bu timlerin başında aslında Muzaffer Tekin olacaktı, ancak o tutuklanınca görev İbrahim Şahin'e verildi.

HEDEF LİSTESİ KABARIK

O listenin en başında Ermeni cemaatinin dini lideri Mesrob Mutafyan var. Mutafyan'a düzenlenecek suikast tüm ayrıntılarıyla planlanmış. Kumkapı'da düzenlenecek suikastın krokileri hazırlanmış. Mutafyan'ın aracının kiliseye ne zaman girdiği, ne zaman çıktığı, hangi güzergâhı takip ettiği detaylarıyla not alınmış. Hatta fotoğrafları çekilmiş dosyaya konulmuş.

Mutafyan'ın aracının nasıl ve kaç kişi tarafından ateş altına alınacağı, atılacak el bombası sayısı, gerekirse lav silahının nereden ateşleneceği, suikastçıların kaçış istikametleri, kaçışta kullanılacak otomobili kimlerin çalacağı planda anlatılmış.

Suikast timlerinin bir başka hedefi de Alevi Dedesi Ali Balkız. Onunla ilgili planda çok ayrıntılı. Evinin fotoğrafları, bulunduğu bölgenin krokileri, aracına önce bombayı atacak sonra silahla tarayacak saldırganın duracağı nokta, hatta saldırganın beklerken içeceği sigaranın sayısı bile planda yer alıyor.
Listedeki en önemli isim ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan.

Başbakan Erdoğan'a yönelik suikast planının adresi ise Yarbay Mustafa Dönmez'in ajandası. O plana göre Başbakan'ın aracı lav silahıyla Ankara'da vurulacaktı. İddialar Dönmez'in de Şahin'e bağlı çalıştığı yönünde. Tabi adı üstünde iddianame bunların hepsi şimdilik iddiadan ibaret. Doğru olup olmadığınaysa mahkeme karar verecek.

Sabah



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,132 µs