En Sıcak Konular

Deniz Feneri'nin Baykal'dan talebi

22 Temmuz 2009 13:41 tsi
Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği CHP lideri Deniz Baykal hıkkında açtığı tazminat davasına tarafların avukatları katıldı.

Deniz Feneri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, ''Almanya'daki Deniz Feneri e.V. Derneği ile ilgili iddiaları kullanarak'', tüzel kişiliğe saldırıda bulundukları iddiasıyla CHP ile Genel Başkanı Deniz Baykal aleyhine açtığı 1 milyon TL'lik manevi tazminat davasında, ''Baykal'ın, dava konusu konuşmalarda Deniz Feneri Derneği'ni kastetmediği ve hakaret kastının olmadığı konusunda yemin etmesi'' talep edildi.

Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davanın bugünkü duruşmasına derneğin avukatı Sinan Kılıçkaya ile CHP ve Baykal'ın avukatı İlsu Çatak katıldı.

Yargıç Hüseyin Ünaldı, davacı derneğin ve davalı partinin gelir ve gider durumlarını gösterir belge suretlerinin celbi ve davalılardan Deniz Baykal'ın sosyal ve mali durumunun araştırılması için yazılacak yazıların, masrafı karşılanmadığından yazılmadığını söyledi.

Avukat Kılıçkaya, mahkemeye replik (cevaba cevap) dilekçesini sundu. Kılıçkaya, ayrıca hangi konuşmalara ilişkin olarak ne kadar tazminat istedikleri konusunda da mahkemeye beyanda bulundu.

Kılıçkaya, davalı Baykal'a, davayla ilgili olarak yemin teklifinde bulunduklarını belirterek, bu konudaki dilekçesini mahkemeye verdi.

Avukat Çatak ise karşı tarafın dilekçesini inceleyip beyanda bulunmak üzere süre talep etti. Çatak, davanın niteliği gereği yemin teklifini kabul etmediklerini kaydetti.

Yargıç Ünaldı, davacı avukatına, yayınlarla ilgili fotokopi sureti ibraz etmesi ve davalılardan Baykal'ın sosyal ve mali durumunun araştırılması, diğer tarafların gelir ve giderlerini gösterir evrak suretinin celbi için müzekkere masrafını karşılaması için süre verdi.

Davanın taraflarına delillerini sunmaları ve beyanlarını hazırlamaları için süre veren Yargıç Ünaldı, duruşmayı erteledi.

YEMİN TALEBİ

Avukat Kılıçkaya tarafından mahkemeye sunulan dilekçede, ''davalı tarafın, cevap dilekçelerinde Deniz Baykal'ın ve diğer partililerin konuşmalarının Türkiye Deniz Feneri Derneği'ni kast etmediklerini ve ayrıca hakaret etmediklerini, eleştiri sınırları içerisinde kaldıklarını, dolayısıyla hakaret kasıtlarının olmadığını beyan ettikleri'' aktarıldı.

Dilekçede, ''Baykal'ın özellikle kendi yaptığı konuşmalar açısından ve CHP'nin Genel Başkanı olması nedeniyle bu davamıza konu olan konuşmalarda Deniz Feneri Derneği'ni kastetmediği ve hakaret kastının olmadığı konusunda yemine davet ediyoruz. Yemin delilimizin kabulü ile tarafımıza yemin metninin hazırlanması ve davalı Baykal'ın yemine davet edilmesi hususunda karar verilmesini talep ederiz'' denildi.


aa



Bu haber 526 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,174 µs