En Sıcak Konular

Bulgaristan'da istifa kabulü

22 Temmuz 2009 12:30 tsi
Bulgaristan'da hükümetin istifası kabul edildi.

Bulgaristan'da 7 Temmuzda yapılan genel seçimden sonra oluşturulan 240 sandalyeli 41. parlamento, Sergey Stanişev başbakanlığındaki hükümetin istifasını kabul etti.

Sergey Stanişev'in yeni parlamentonun 14 Temmuzda yapılan ilk oturumunda verdiği istifa dilekçesi için bugün oylama yapıldı. Stanişev'in istifası, oylamaya katılan 209 milletvekilinin oybirliği ile kabul edildi. Anayasa gereği, Stanişev hükümeti, yeni hükümet kurulana kadar görevini sürdürecek.

Stanişev, genel başkanı olduğu Bulgaristan Sosyalist Partisi'nin (BSP), üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (DPS-HÖH) ve son seçimde yüzde 4 barajını geçemeyen, eski kral Simeon Sakskoburgotski'nin lideri olduğu Ulusal Bağımsızlık ve Yükseliş Hareketi (NDSV) partisi ile kurduğu üçlü koalisyon hükümetinin başbakanı olarak 4 yıllık görevini tamamlamış oldu.

Bulgaristan'da yeni hükümeti, parlamentoda 116 sandalyeye sahip olan GERB partisinin fahri lideri ve Sofya Belediye Başkanı Boyko Borisov kuracak. Cumhurbaşkanı Georgi Pırvanov tarafından yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen Borisov'un, kuracağı azınlık hükümetini yarın açıklaması bekleniyor.

Bu arada parlamento bugünkü oturumunda alınan başka bir kararla, ülkeyi 1989 yılına dek yöneten Bulgaristan Komünist Partisi'nin kurmuş olduğu siyasi polis (DS) lehine ajanlık yapmış olan kişilerin, parlamentonun ve komisyonlarının yönetimine ve yurt dışına giden parlamenter heyetlerine katılmaları yasaklandı.
 
aa



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,000 µs