En Sıcak Konular

'Darbeci' savcı JİTEM avcısı çıktı

22 Temmuz 2009 11:34 tsi
'Darbeci' savcı JİTEM avcısı çıktı "İrtica ile eylem planı"nı uyguluyor dediler, "darbeci" dediler. O savcı ile ilgili gerçekler şaşırttı. Savcı JİTEM avcısı çıktı.

İddialar gittikçe vahim bir hal alıyor. Bir savcı, Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu iddia edilen "İrtica ile Eylem planı"nı uygulamakla suçlanıyor. İşte o savcı JİTEM avcısı çıktı.

'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın uygulaması olduğu iddia edilen soruşturma nedeniyle Erzincan'da 23 Şubat'ta bazı vakıflarda inceleme başlatılmıştı. O dönemde bu planı uyguladığı iddia edilen ve basında darbecilikle suçlanan Erzincan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner, JİTEM avcısı çıktı.

JİTEM EYLEMLERİNİ AÇIĞA ÇIKARDI

Cihaner, Şırnak'ın İdil ilçesinde görev yaptığı 1999'da JİTEM eylemlerini açığa çıkarmış, Cem Ersever ve bugün Ergenekon sanığı olan Arif Doğan'ın adını mahkeme kayıtlarına sokmuştu. Yeni Şafak gazetesinin önceki gün manşete taşıdığı 'İşte andıcın işaret fişeği' haberinde, Albay Dursun Çiçek imzalı olduğu ileri sürülen 'İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın Erzincan'da uygulamaya konulduğu yer almıştı.

O SAVCI TERFİ ETTİRİLMEK İSTENİYOR

Erzincan'da vakıflara yönelik soruşturma yürüten Savcı İlhan Cihaner'i andıçın uygulayıcısı olarak gösteren gazete, Cihaner'in HSYK kararnamesi ile terfi ettirilmek istendiğini iddia etmiş, atamaların gecikmesindeki sebeplerden birinin bu olduğunu öne sürmüştü.

DOSYALARI RAFTAN İNDİRDİ

1999'da Şırnak'ın İdil ilçesinde görev yapan İlhan Cihaner, 16 Eylül 1989'da kaçırılarak öldürülen Tahsin Sevim, Hasan Utanç ve Hasan Caner adlı üç köylünün davasını yeniden açtı. Susurluk raporunda ve itirafçı İbrahim Babat'ın ifadelerinde anlatılanları kendi bölgesinde yaşananlara benzeten Cihaner, çözülemeyen davaları raftan indirip, ilginç isimlere ulaşmıştı. Bugün Ergenekon sanığı olan emekli Albay Arif Doğan, o tarihte ölmüş olan Binbaşı Cem Ersever, Yüzbaşı Sinan Yaşar, Başçavuş Şaban Bayram, itirafçı İbrahim Babat ve korucu Faysal Şanlı'nın adına rastlayan Cihaner, bunların 'silahlı çete oluşturduğunu ve birden fazla kimseyi öldürdüğünü' iddianamesine yazmıştı.

BABAT'I SORGULAMAK İSTEDİ, İZİN VERMEDİLER

İddianamesini 8 Ocak 1999'da Diyarbakır DGM Başsavcılığı'na gönderen Cihaner, şöyle bir örgütlenme tarif ediyordu: 'Kapsamı ve işledikleri suçlar tüm ülke geneline yayılan ve kamu görevlileri, itirafçılar ve koruculardan oluşan bir çetenin soruşturma konusu suçu işlediği, bu çetenin önceleri terörle/teröristlerle mücadele amacı ile kurulduğu, teröre destek veren şahısların yasal yöntemler kullanılmadan cezalandırılmasını yöntem olarak benimsedikleri, daha sonraları başka saiklerle adam öldürme/kaçırma, çek senet tahsilatı, bombalama, tehdit vs suçları işledikleri iddialarının olduğu...'

EYLÜL'DE ZAMAN AŞIMINA UĞRAYACAK

Bu kişileri İdil'de yargı önüne çıkaramayan Cihaner, ifadesini almak için Susurluk sanığı İbrahim Babat'ın Midyat Cezaevi'ne sevk edilmesini talep etmiş ancak ret yanıtı almıştı. Cihaner'in ifade almak için Kırklareli'ne gitme talebine de izin verilmemişti. Ceza İşleri Genel Müdürlüğü'ne de bir değerlendirme yazısı yazan Cihaner bu kişilerin etkin olarak görevlerine devam ettiklerini, yargı önüne çıkarılamadıklarını belirtti. Cihaner'in 1999'da açtığı dava halen Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor, eylülde zaman aşımına uğrayacak.

 (Akşam)




Bu haber 631 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,594 µs