En Sıcak Konular

Karadeniz'deki sellerin bilançosu açıklandı

22 Temmuz 2009 11:21 tsi
Karadeniz'de 12-18 Temmuz tarihleri arasındaki yağışlar sonucu yaşanan sel ve taşkınlarda, Zonguldak, Artvin, Sinop, Samsun, Ordu ve Bartın'da toplam 8 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce yapı zarar gördü.

Afet İşleri Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Zonguldak genelindeki yağışlarda Merkez, Çaycuma ve Gökçebey ilçelerinde toplam 102 konut, 319 iş yeri hasar gördü.

Artvin'in Şavşat ilçesinde 4'ü sele kapılan 5 kişi hayatını kaybetti. Can güvenliği açısından 12 ev tahliye edilirken, biri araç trafiğine açık 2 köprü yıkıldı.

Sinop ve çevresindeki yağışlar sonucu 13 yaşındaki bir çocuk dere yatağında sel sularına kapıldı. Türkeli merkezde dere istinat duvarlarında hasarlar meydana geldi. Karabey köyü Çarşamba Mahallesi'nde bir konut su baskınına uğrarken, Güzelkent deresinin taşmasıyla duvar çöküntüsü meydana geldi.

Samsun'da da Göl Çayı'nın üzerinde gayri iptidai şekilde yapılmış olan köprünün tıkanması sonucu, 3 konutun, 2 ahırın su baskınına uğradığı tespit edildi. Bölgedeki afetzedeler için acil yardım ödeneği gönderildi.

Ayrıca, Fatsa-Perşembe sahil yollarının muhtelif bölümlerinde de ciddi heyelan meydana geldiği ve çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Ordu'da meydana gelen heyelan sonucunda 60 konuttan nakil yapılırken, 47 istinat duvarı zarar gördü. Bölgede 2 kişi hayatını kaybetti.

Bartın'daki 14-15 ve 18 Temmuz'daki yağışlarda içme suyu, kanalizasyonlar ile istinat duvarlarında, yol ve menfezlerde ciddi zararlar meydana geldi. Alt yapı için toplam 8 milyon 300 bin 302 TL hasar tespit edildi.

Yağışlarda toplam 110 konut, 155 iş yeri ile 145 odunluk ve kömürlük zarar gördü.

Etüt çalışmaları tamamlanan bazı bölgelere afet tertip hesabından acil yardım ödeneği verildiği, diğer bölgelere de etüt çalışmalarının tamamlanmasının ardından ödenek verilebileceği belirtildi.

aa



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,014 µs