En Sıcak Konular

"Türkler Kıbrıs'tan temizlenmeli"

22 Temmuz 2009 11:09 tsi
Türkiye'nin Kıbrıs'a gerçekleştirdiği BarışHarekatı'nın 35. yıldönümünde Rumlardan şok bir itiraf geldi. İşte o itirafın içeriği:

Kıbrıs'ta çözüm tartışmalarının yükseldiği bir dönemde Yunanistan'ın Ta Nea gazetesi, 1974 olayları öncesi Kıbrıs Cumhurbaşkanı Başpiskopos Makarios'un devlet bakanlığını yapan Patroklos Stavros'un makalesini yayımladı. Ankara'nın barış harekâtını düzenlemesine sebep olan olayların perde arkasını anlatan Stavros, Türkiye'nin adaya çıkmasının baş sorumlusu olarak 1967 yılından 1974'e kadar Yunanistan'da egemen olan Albaylar Cuntası'nı gösterdi. Eski bakan, Yunanistan'daki cuntanın bütün Kıbrıs Türklerini katletmeyi planladığını ve böylece Ankara'nın adaya müdahale gerekçesi kalmayacağını düşündüğünü açıkladı. 'Türkiye'nin zaten Kıbrıs'ı işgal etmek istediğini ve Yunan subayların adada yaptığı darbenin bu müdahaleye zemin hazırladığını' savunduğunu Stavros, cuntanın lideri Dimitrios İoannidis için 'Bilinçli bir hain değildi. O, bilinçsiz bir hain idi, saf ve aptalın biri.' ifadelerini kullandı. Eski Kıbrıslı Rum bakan, Amerika'nın da olaylardaki rolüne dikkat çekerek, "Cuntanın hamileri, Kissinger'ın adamları ve CIA Türkiye'ye haber vermişlerdi. Buna paralel olarak da bunlar, Türkiye'nin müdahale etmeyeceğine dair cuntaya teminat veriyorlardı." dedi.

HEDEF İSTANBUL'U ELE GEÇİRMEKTİ

Patroklos Stavros'un açıkladığı bir diğer ilginç detay da cuntacıların İstanbul'u ele geçirme planı oldu. Eski Rum bakan Stavros, Atina'daki askerî rejimin resmî yayın organı olarak kabul edilen Eleftheros Kosmos gazetesinin editörü Savvas Konstantopulos ile yaptığı görüşmede cunta liderini temsil eden Konstantopulos'un, Yunan subayların hücuma geçip İstanbul'u 'kurtarmaya' hazır olduğunu söylediğini yazdı. Makalede cuntacı İoannidis'in, daha sonra Kıbrıs'ta darbe yapacak olan Nikos Sampson ile birlikte Makarios'a 'bir gecede tüm Kıbrıslı Türkleri kılıçtan geçirmeyi' önerdiği bilgisi de verildi. İoannidis'in planına göre "Kıbrıs Türk'ü diye bir şey de kalmayacağı için, Türkiye artık Kıbrıs'la ilgilenmeyecek ve Kıbrıs'a müdahalede bulunmayacaktı". Stavros, Başpiskopos Makarios'un bu teklif üzerine cuntacılara deli olup olmadıklarını sorduğunu ve ikisini de odadan kovduğunu belirtti.

aktif haber



Bu haber 866 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,099 µs