En Sıcak Konular

Erdoğan'dan flaş açıklama

22 Temmuz 2009 10:46 tsi
Erdoğan'dan flaş açıklama 'İstenmeyen bazı gelişmeler oldu. Bakanlığın yaptığı çalışmanın dışında bir çalışma ortaya çıktı'

Başbakan Erdoğan Halep'e yapacağı ziyaret öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını cevapladı.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları;

-Bu olumlu gelişmelerin ülkemiz üzerinde meydana getirdiği bazı sorumluluklar var. Bunları aynen yerine getiriyoruz. Şu an Ortadoğu'daki barışa yönelik çalışmalarda, Lübnan sürecinde, Suriye-İsrail görüşmelerinde, şimdi yeniden bu sürece yönelik talepler sözkonusu olabilir. Bu tür talepler gelmeye başladı. Bunlar üzerinde çalışmaları sürdürmemiz ve sürece her bölgede hazır durumda olma biçimde çalışmalar yapıyoruz. Davutoğlu bey ile birlikte bu ziyareti yapacağız. Halep Üniversitesi'nin şahsıma vereceği fahri doktora unvanı için oradaki törene katılacağız.

SORULAR VE CEVAPLAR

HSYK ile ilgili iddialar ve beklentiler. Krize neden olduğu yönünde haberler var. Adalet Bakanı ve kurul üyeleri ile ilgili...

-Henüz nokta konulmuş değil. Bu kararnameler Adalet Bakanlığı'nın hazırlığı ile yapılır. BU hazırlık HSYK'ya takdim edilir ve görüşmeler yapılarak bu iş karara bağlanır. İstenmeyen bazı gelişmeler oldu. Bakanlığın yaptığı çalışmanın dışında bir çalışma ortaya çıktı. Bunu değerlendirecek değilim. Bütün beklentiler, hakim savcı çocuklarının durumları olacak, bu konuda kararın verilmesi beklentisi vardı. Bin 300 civarında bir mutabakat var. Temennim odur ki bakanlığın gönderdiği çalışma sonuçlandırılır ve bu beklentiler cevabını bulmuş olur.

Başbakan Erdoğan Kürt açılımıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan bölge milletvekillerine sert mesajlar gönderdi.

Kürt sorununun çözümü ile ilgili modeller ve yeni adımlar var mı?

-Parti programımızı okuma imkanınız olursa orada bu konu ile ilgili çok net bir açıklama var. BU sorunun adına ne derseniz deyin, kürt açılımı deyin bunun üzerinde bir çalışmayı başlattık. 20054 yılında mir Diyarbakır konuşmam vardı. O zaman bir çok mesele tarafımdan dile getirildi. O zaman eleştirenlerin hepsi şimdi o günkü konuları konuşuyor. Biz belli mesafeler aldık. Biz siyasetçi olarak nerede neyi yaptık, kimle neyi konuştuk açıklamak zorunda değiliz. Neticeyi konuşuruz. Ortada eserlerimiz var. Kültürel konularda neleri aştık. Ne deniyordu, televizyon, radyo... İktidarımız TRT Şeş ile 24 saat yayın yapmaktadır. Bu bir zenginliktir. Bunlar kendiliğinden olmadı. Bunlar attığımız adımlar. Sosyoekonomik noktada da bölgenin sorunlarını inceleyerek tarihinde görülmemiş alt-üst yatırımlar yaptık. Neredeyse ulaşılmayan yol kalmadı.

DİYARBAKIR KONUŞMASI

Partimizin programına bakıldığında çok açık net 1.5 sayfalık açıklamayı göreceksiniz. İster Kürt sorunu deyin, ister Güneydoğu sorunu deyin, ister Kürt açılımı diyelim bunun üzerinde bir çalışmayı başlattık. 2005'de Diyarbakır konuşmam var. Bugün tartışılan birçok mesele o zaman tarafımdan dile getirildi. O gün eleştirenlerin hepsi konuşmaya başladılar.

ORTADA ESERLERİMİZ VAR

Belli mesafeler aldık. Ortada eserlerimiz var. TRT Şeş orada yayın yapmaktadır.Radyo devreye girmiştir. Daha da geliştirilme çalışmaları srüyor. Üniversitede Kürt dili ve Edebiyatı kurulmak üzere adımlar atıldı. Bunlar iktidarın ilgili kurumlarla görüşerek attığı adımlardır.

Ekonomide alt ve üst yapıda yatırımlar 13 katrilyona ulaştı. KÖYDES projeleri ile köylere ulaşıyoruz. Şimdi okullarda çocuklar bilgisayar görüyor. Ana dillerinde bilbordlara reklam verebiliyor. Cezaevlerinde mahkumlar ana dillerinde aileleriyle görüşme yapabiliyorlar.

EVET DİYEMEYİZ

Ülkemizi bu noktada ayrıştırmak bölmek isteyenlere kusura bakmasınlar biz 'evet' diyemeyiz. Birlik beraberlik içinde T.C. vatandaşlığı ortak paydasında toparlayarak götürmemiz lazım aksi halde bu ülkeye yazık olur. Tarihine baktığınız zaman böyle bir ayrım yok. Biri diğerinin kucağında şehadet şerbeti içmiş bir milletiz.

SÖZ OLAN KESTİRE BAŞI

Hükümet olarak MGK'da çalışma başlattık. İçişleri Bakanlığı'na görevi yaptık. Genelkurmay MİT ile görüşülecek. Bölge milletvekilleri de görüşmeler yapılacak. Bizler de nihai değerlendirip ve ondan sonra söylem birliği içinde kamuya açıklayacağız. Şu anda çok kişiler konuşuyor. Partimin milletvekillerinin söylem birliğini zedeleyecek açıklamardan doğrusu hoş bakmam. Ne çektiysek söylem birliğini bozacak ifadelerden çektik. Çünkü bir ifade bir cümle bütün birlikteliğimizi söz ola kestire başı olur ki biz buna gitmek istemiyoruz.

YÖK'E TEŞEKKÜR ETTİ

YÖK sağolsun eğitim özgürlüğüne yönelik haksızlığı gidermiştir. Kendilerine şahsın ve milletim adına teşekkür ediyorum. Ama bunu hala farklı noktalara çekmek isteyenler var. Kimse başka yere çekmesin. Tüm meslek liselilerin mağduriyetiydi. İsabetli bir adım olarak görüyorum.



Bu haber 1,271 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,892 µs