En Sıcak Konular

Öldürülenler jandarma takibindeymiş!

22 Temmuz 2009 08:36 tsi
Öldürülenler jandarma takibindeymiş! Zirve Yayınevi cinayeti ile ilgili davanın görüldüğü Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen bir ihbar mektubunda ilginç bilgilere yer verildi.

İddiaya göre dönemin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Ülger, olaydan bir buçuk ay önce öldürülen üç kişi hakkındaüstlerine ayrıntılı rapor sunmuş. Mektuba göre Ülger, misyonerlerin takibi için de o dönem 40 bin TL'lik istihbarat ödeneği kullandı.

Malatya'da işlenen misyoner cinayeti ile ilgili savcılara gelen bir ihbar mektubunda, dönemin İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Ülger'e ağır suçlamalarda bulunuldu. Zirve Yayınevi davası dosyasına giren mektupta yer alan iddialara göre, Albay Ülger olaydan bir buçuk ay önce öldürülen üç kişinin ildeki faaliyetleri ile ilgili üstlerine ayrıntılı bir rapor sundu. Cinayete kurban giden misyonerin takibi için de 40 bin TL'lik bir istihbarat ödeneği kullandı.

Söz konusu ihbar mektubunun bir kopyasının İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e de gönderildiği bildirildi. Böylece mektup Ergenekon soruşturması dosyasına girmiş oldu. Zirve Yayınevi cinayetinden sonraki süreçte emekli olan Albay Ülger, geçtiğimiz mart ayında Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

Malatya İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde çalışan bir personel olduğunu belirten ihbar sahibi, mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Malatya İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Mehmet Ülger tarafından Kayseri Jandarma Bölge Komutanı ve Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Başkanı'na 2007 yılı Mart ayında brifing verildi. Bu brifingden yaklaşık bir buçuk ay sonra misyoner cinayeti işlenmiştir. Bu brifingde, öldürülen kişiler ve yaptıkları faaliyetleri ile ilgili olarak ayrıntılı raporlar bizzat Mehmet Ülger tarafından üstlerine sunulmuştur."

Mektupta, olayın gerçekleşeceğinin Ülger ve bazı üst komutanları tarafından bilindiği de ileri sürülüyor. İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi personeli Ruhi Abat'ın da jandarma ile birlikte çalıştığı iddiasının bulunduğu mektupta şu satırlar yer aldı: "Ruhi Abat'ın İl Jandarma Komutanlığı'na gelişi hiçbir zaman kayıt altına alınmamıştır. Normalde İl Jandarma Komutanlığı'na gelen tüm sivil şahıslar nizamiyede nöbet tutan personel tarafından İl J.K.lığı ziyaret defterine kayıt edilir, kimlikleri alınır ve kendilerine ziyaretçi giriş kartı verildikten sonra içeri alınmalarına karşılık Ruhi Abat hiçbir zaman bu işleme tabi tutulmamıştır."

Yine iddiaya göre olaydan sonra tutuklanan sanıklardan birine ait cep telefonu SIM kartı cezaevinde bizzat Ülger tarafından üzerinden alındı ve ertesi gün aynı numaraya yeni bir SIM kartı çıkartılarak geri verildi. Böylece sanığın ilişkileri konusunda en önemli ipucu yok edilmiş oldu.

Mektupta Malatya İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2007 yılında Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat ödeneğinden 40 bin TL'nin üzerinde ödenek kullanıldığına dikkat çekilerek, "Ancak bunun sonucunda ne bir suç örgütü çökertilmiş ne de çok miktarda uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Ödeneğin tamamına yakını misyonerlik faaliyetlerine yönelik kullanılmıştır. Hatta bu ödenekten bizzat Mehmet Ülger tarafından Ruhi Abat'a özellikle cinayetten önce defalarca ödeme yapılmıştır." denildi. Emekli olan Albay Ülger'in tayin olup giderken taşınabilir bir hard disk getirerek yaptığı tüm yazışmaları buraya kopyaladığı ve bilgisayardaki tüm dosyaları sildiği de ileri sürüldü. Mektubu yazan şahıs, Ülger'in o dönemde kullandığı bilgisayarına el konulması halinde Ergenekon soruşturmasında tutuklanan gazeteci Mustafa Balbay'ın bilgisayarında olduğu gibi önemli dokümanlara ulaşılabileceğine dikkat çekti.

18 Nisan 2007 tarihinde yaşanan olayda Malatya Zirve Yayınevi'nde Tilman Geske, Necati Aydın ve Yusuf Yüksel isimli şahıslar bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın failleri Emre Günaydın ve dört arkadaşı suç mahallinde yakalanmıştı.

zaman



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,103 µs