En Sıcak Konular

İşte suikast düzenlenecek amiraller

22 Temmuz 2009 08:31 tsi
İşte suikast düzenlenecek amiraller

Üstlerine suikast planladıkları iddiası ile tutuklanan 3 teğmenin eylem planlarına ulaşıldı. İşte teğmenlerin suikast planı yaptıkları amiraller...

Kocaeli ve İstanbul'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 3 muvazzaf subayın, Uğur ve Metin adlı iki amirale suikast hazırlığında olduğu iddia edildi. Savcılık sorgusunda 3 teğmene bu amirallerin isimlerinin sorulduğu öğrenildi.

Kocaeli ve İstanbul'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan teğmenler Sinan Efe Noyan, Alperen Erdoğan ve Faruk Akın, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen Levent Çakın ise mahkeme sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

AVUKATLAR KAFA KARIŞTIRDI

Tutuklanan teğmenlerin avukatlarının olup olmadığı isi kafa karışıklığı yaşattı. Savcılık sorgusu sonrası, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edilen teğmenlerin avukatlarına ulaşılamadı. Bu sefer mahkeme, barodan avukat istedi. Ödenek sıkıntısı nedeneyile boykot kararı alan baro ise mahkemeye avukat göndermedi. Avukatsız başlayan mahkemede ifade vermeyi reddeden teğmenler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İki teğmenin avukatı olan Mehmet Aytekin, tutuklama kararının ardından adliye önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Aytekin "Biz olmaksızın mahkeme karar verdi. Mahkeme barodan avukat istedi. Ancak baro ödenek sıkıntısı olduğu için yaptığı boykot nedeniyle avukat göndermedi. Bu nedenle teğmenler ifade vermeyi reddettiler." dedi.

Kendilerinin savcılık sorgusunun ardından adliye dışına çıktıklarını ileri süren Avukat Aytekin, "Biz dışarıdaydık. Bize haber verilmedi. Telefon da edilmedi." iddiasında bulundu.

Avukat Mehmet Aytekin, gazetecilerin "Teğmenlerin baskın yapılan evi 20 gün önce kiraladıkları doğru mu?" sorusuna, "Müvekkillerimden biri 20 gün önce bir bekar evi kiralamış ve oraya taşınmış. Olay bundan ibaret" diye cevap verdi. Yine gazetecilerin "Müvekkilleriniz Ergenekon terör örgütü üyeliğinden mi tutuklandı?" sorusunu ise Aytekin, "Savcı yarım yamalak bir ağızla Ergenekon iddiasında bulundu. Olay bundan ibaret. Adı olmayan bir terör örgütünden tutuklandılar" yanıtını verdi.

Müvekkillerinin tutuklandığı mahkemede mazeretleri nedeniyle bulunamadıklarını belirten avukatların adliye çıkışında basın açıklaması yapmaları kafa karıştırdı.

bugün



Bu haber 1,122 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,127 µs