En Sıcak Konular

Haberal, hastanede unutuldu!

22 Temmuz 2009 08:24 tsi
Haberal, hastanede unutuldu!  
Ergenekon soruşturması kapsamında 17 Nisan 2009'da tutuklanan ve aynı gün kalbindeki ritim bozukluğu gerekçesiyle tedavi altına alınan Başkent Üniversitesi Rektörü Mehmet Haberal, 96 gündür hastanede.

İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde anjiyosu temiz çıkan Haberal için 15 Mayıs'ta verilen 8 haftalık sağlık kurulu raporunun süresi de sona erdi. Buna rağmen Haberal'ın taburcu olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Enstitü Müdürü Prof. Dr. Erhan Kansız, izinde olduğu için Haberal'ın sağlık durumu konusunda bilgisinin bulunmadığını söylerken, diğer yetkililer de rektörle ilgili soruları cevapsız bırakıyor. Haberal'a 21 Nisan 2009'da anjiyo yapılmış, damarlarındaki darlığın cerrahî müdahale gerektirmeyecek seviyede olduğu tespit edilmişti.

Bundan sonraki tedavilerine kalp ritim bozukluğunu düzenleyecek ilaçlarla devam edilmesi uygun görülmüştü. Uzmanlar Haberal'ın yaşadığı rahatsızlığı herhangi birinin yaşaması halinde bir haftada taburcu olacağını ve ilaçla tedavisine dışarıda devam edebileceğini dile getiriyor. Haberal'ın hastaneye yatmasından sonra anjiyo olan Ergenekon davası hakimi Köksal Şengün'ün 10 gün içinde görevine dönmesi de dikkat çekmişti.

Ayrıca Mehmet Haberal, Kardiyoloji Enstitüsü'nde normal odada kalırken, hastanenin aciline gelen bazı hastalar yer yokluğundan geri gönderildi. 19 Mayıs 2000'de kalp krizi geçiren 63 yaşındaki İhsan Alper, enstitünün acil servisinde belli bir süre ilaç, iğne ve oksijenle tedavi edildi. Ağrıları azalınca da 'yoğun bakımımızda yerimiz yok' denilerek, hastaneye kabul edilmedi. Daha sonra gittiği hastanede üç damarının yüzde 98'e varan oranlarda tıkalı olduğunu öğrendi. Yapılan operasyonda İhsan Alper'in iki damarına stent takıldı, bir damarına balon anjiyo yapıldı. İki önemli operasyon geçirmesine rağmen İhsan Alper, bir gün sonra taburcu oldu.

zaman
  
 
 



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,523 µs