kısmi çözüm | " /> kısmi çözüm | "/>

En Sıcak Konular

HSYK krizine kısmi çözüm

22 Temmuz 2009 08:00 tsi
HSYK krizine kısmi çözüm 

HSYK toplantısında, 1332 hakim ve savcının ataması yapıldı, Ergenekon savcılarının durumu perşembe günü netleşecek.

Kritik HSYK toplantısında, saatler süren bekleyişin ardından 1332 hakim ve savcının ataması yapıldı. Adalet Bakanı, Ergenekon savcılarının durumunun önümüzdeki günlerde görüşüleceğini söyledi.

ATAMASI YAPILAN 1332
HAKİM VE SAVCININ
TAM LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Hakimevi'nde, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Müsteşar Ahmet Kahraman'ın da katıldığı Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi Taslağını görüşmek üzere saat 10.00'da başlayan toplantı sona erdi.

Toplantıda, Adalet Bakanlığınca hazırlanan ve 15 Haziran 2009'da HSYK'ya sunulan Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararname Taslağı üzerindeki çalışmalar tamamlandı. Kararnameyle, 1332 adli yargı hakim ve savcısının görev yerleri değişti.

Bakanlık tarafından 6 Temmuz 2009'da HSYK'ya sunulan Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararname Taslağı'' ile İdari Hakim ve Savcılarına Ait Kararname Taslağı ile ilgili çalışmalar 23 Temmuz Perşembe günü sürecek.

Adli Yargı Unvanlı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararname Taslağı, ağır ceza mahkemesi başkanlarını, cumhuriyet başsavcılarını ve Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 250. maddesinde sayılan suçları soruşturmak ve davalara bakmakla görevli mahkemelerdeki hakim ve savcıları kapsıyor.

BAKAN ERGİN AÇIKLAMA YAPTI

Ergin, Hakimevi'nde saat 10.00'dan bu yana devam eden Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesinin bugünkü toplantısında, Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları Hakkındaki Kararname Taslağı üzerindeki çalışmaların tamamlandığını kaydetti.

Bakan Ergin, ''Toplam 1332 hakim ve cumhuriyet savcısının atama kararnamesi imzalanmıştır'' dedi.

Hakim ve savcıların isimlerinin biraz sonra internetten yayınlanacağını bildiren Ergin, ''Bu hakim ve savcılarımızın yaz dönemi kararnamesindeki sıkıntıları inşallah bitmiş olacak onun dışında kalan idari yargı ve unvanlılarla ilgili çalışmalar önümüzdeki günlerde devam edecek'' diye konuştu.

''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcılarla ilgili atamaların sorulması üzerine Ergin, ''Önümüzdeki günlerde onları da görüşeceğiz'' yanıtını verdi.

BAKAN YENİDEN TOPLANTIYA KATILDI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) Adli ve İdari Yargı Yaz Kararname Taslağı çalışmalarına Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Müsteşar Ahmet Kahraman da katıldı.

HSYK, Adli ve İdari Yargı Yaz Kararnamesi ile ilgili çalışmalarını Hakimevi'nde sürdürüyor.

Kurulun bugünkü çalışmalarının sabahki bölümüne bir süre katılan Adalet Bakanı Ergin saat 17.25'ten itibaren yeniden toplantıya katılırken, kendisine Müsteşar Ahmet Kahraman da eşlik etti.

BAKAN YARIDA BIRAKTI

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) Adli ve İdari Yargı Yaz Kararname Taslağı çalışmalarına Adalet Bakanı Sadullah Ergin de katıldı.

Saat 10.00'da başlayan toplantıya 11.50'de katılan Ergin, yaklaşık 2.5 saat toplantıda kaldıktan sonra Hakimevi'nden ayrıldı. Kurul toplantısı, Adalet Bakanı olmadan devam etti.

ajanslar



Bu haber 461 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,491 µs